Recepten voor witte bolletjes recept verse gist

10 Opgeslag
Zachte witte bolletjes, bak ze eens zelf

Zachte witte bolletjes, bak ze eens zelf

Kies niet gelijk een heel moeilijk recept maar begin simpel, het onderstaande recept kan bijna niet mislukken en hoewel het vormen misschien niet altijd gaat zoals je zou willen (maar oefening baart kunst), lekker smaken zullen je broodjes zeker
4 Opgeslag
Gouden witte bolletjes bakken

Gouden witte bolletjes bakken

Deze witte bolletjes maakte ik naar een recept van Robért van Beckhoven en wilde ik jullie niet onthouden
29 Opgeslag
Gestoomde oosterse broodjes

Gestoomde oosterse broodjes

geroosterde zwarte of witte sesamzaadjes. Ik deel hier het recept voor de broodjes en zal wat tips geven voor de vulling
22 Opgeslag
Zelfgemaakte, malse sandwiches

Zelfgemaakte, malse sandwiches

Druk de bolletjes plat. Jarenlang volgde ik hiervoor mijn mama’s recept, dat ik ook gebruikte om die schattige worstenbroodjes te maken
17 Opgeslag
Puddingbroodjes

Puddingbroodjes

Handig dacht ik, zo hou ik geen eiwitten over. Voor de banketbakkersroom (gele room) geeft Robért in zijn boek ook een recept
8 Opgeslag
Roomboter-dinerbroodjes met maanzaad en sesamzaadjes

Roomboter-dinerbroodjes met maanzaad en sesamzaadjes

De witte roomboter-dinerbroodjes van het recept hieronder zijn heel licht, luchtig en zacht. Voor witte bloem worden alle vliesjes en zemelen eruit gezeefd
5 Opgeslag
Rozijnenbollen

Rozijnenbollen

Al een tijdje staat het boek Meesterlijk Brood van Robért van Beckhoven op de plank met daarin een recept voor rozijnenbollen dus werd het de hoogste tijd dat ik ze een keer zelf ging maken en met succes al zeg ik het zelf
2 Opgeslag
Worstenbrood “Miss Piggy”

Worstenbrood “Miss Piggy”

Voor het broodje gebruikte ik mijn eigen recept van sandwiches. 600 gr witte bloem – 60 gr verse gist – 7 gr zout – 25 gr suiker – 1 ei + 1 ei om de sandwiches voor het bakken te bestrijken – 60 ml melk – 180 ml water – 60 gr boter. Eerst maak je het deeg – meng hiervoor de lauwe melk met de gist en de suiker – laat 10 minuten rusten. Nadat het deeg gerust heeft, vorm je bolletjes van het deeg van ongeveer 80 gram en rol je ze tot worstjes. naanbroodOns dagelijks broodGefrituurde sushiOssobuco met groentjes van plukboerderij ‘Den Hof’ 600 gr witte bloem. 60 gr verse gist
2 Opgeslag
Paashaas broodjes bij het paasontbijt

Paashaas broodjes bij het paasontbijt

Zachte luxe witte Paashaasjes. Het recept voor de zachte haasjes kun je heel goed gebruiken om basic luxe zachte bolletjes te maken
2 Opgeslag
Worstenbrood "Miss Piggy"

Worstenbrood "Miss Piggy"

Voor het broodje gebruikte ik mijn eigen recept van sandwiches. 600 gr witte bloem – 60 gr verse gist – 7 gr zout – 25 gr suiker – 1 ei + 1 ei om de sandwiches voor het bakken te bestrijken - 60 ml melk – 180 ml water – 60 gr boterHoe maak je het. Eerst maak je het deeg – meng hiervoor de lauwe melk met de gist en de suiker – laat 10 minuten rusten. Nadat het deeg gerust heeft, vorm je bolletjes van het deeg van ongeveer 80 gram en rol je ze tot worstjes. 600 gr witte bloem. 60 gr verse gist
1 Opgeslag
Peynirli pide (Turkse kaasbootjes)

Peynirli pide (Turkse kaasbootjes)

Ik ben inmiddels dol op de Turkse witte kaas (je mag het officieel geen feta noemen, maar het lijkt er wel verdacht veel op, al vind ik deze veel lekkerder), dus deze bootjes moest ik wel proberen
1 Opgeslag
Kerstboom van broodbolletjes

Kerstboom van broodbolletjes

Het is een meesterlijk recept uit het broodboek van Robert van Beckhoven. Nee, ze mogen dan op soesjes lijken, of misschien zelfs uien zoals mijn jongste zoon ze noemt, maar het zijn kleine broodjes met nog veel kleinere mini rode bolletjes als versiering
0 Opgeslag
Worstenbroodjes van desemdeeg, zelf patékruiden maken en vegetarische worstenbroodjes

Worstenbroodjes van desemdeeg, zelf patékruiden maken en vegetarische worstenbroodjes

Maak bolletjes en vorm op een bebloemd werkvlak ovale lapjes. Met dit recept van worstenbroodjes combineer je de volle
21 Opgeslag
Recept Appelvlaai / Open Appeltaart

Recept Appelvlaai / Open Appeltaart

witte broodjes. Met het basisrecept voor zachte luxekoeken kan je bijvoorbeeld Vlaamse en Franse brioches, rozijnenbollen, chocoladebolletjes, suikerbolletjes, roommastellen (platte broodjes gevuld met banketbakkersroom), sandwiches, Berlijnse bollen, paashaasjes, engelkoeken, vollaards (duivekaters), rozijnenbrood en suikerbrood maken
66 Opgeslag
Içli pide (Turks gevuld platbrood)

Içli pide (Turks gevuld platbrood)

Maar er zijn allerlei soorten vullingen denkbaar, Turkse witte kaas met peterselie is erg lekker, ook een eitje over je pide breken en dan in de oven laten garen kan heel goed
45 Opgeslag
Peynirli gözleme (Turkse pannenkoekjes gevuld met kaas)

Peynirli gözleme (Turkse pannenkoekjes gevuld met kaas)

Wij hadden deze Turkse pannenkoekjes vandaag gevuld met Turkse witte kaas en peterselie, maar je kunt natuurlijk variëren met de vulling
12 Opgeslag
Hamburgerbroodjes met sesamzaadjes

Hamburgerbroodjes met sesamzaadjes

Zijn zelfgemaakte broodjes nu echt zo veel lekkerder dan verse witte bolletjes van de bakker. Dek het bakblik af met een grote plastic zak en laat de bolletjes voor de tweede keer rijzen op een warme plek, ongeveer een half uur
8 Opgeslag
Hamburgerbroodjes

Hamburgerbroodjes

Ik had geen witte meer in huis dus nam ik zwarte sesamzaadjes. Ik vond op internet een recept van Levine