Recepten voor wildsaus met port

5 Opgeslag

Gestoofde hazenbout in wildsaus, heerlijk!!

Meng de wildkruiden met de bloem en haal de bouten hier doorheen zodat ze goed bedekt zijn. Blus af met de fond, wijn en port, doe er de laurier, tijm, kruidnagels en jenerbesjes bij en laat op laag vuur 3 uur stoven, het vlees is dan zo gaar dat het al bijna automatisch van de botten valt. -) 4 hazenbouten 4 el wildkruiden 4 el bloem 75 gr boter 3 uien, in halve ringen 2 teentjes knoflook, in plakjes 4 dl wildfond 1 dl rode wijn 1 dl rode port 2 laurierblaadjes 2 takjes tijm 4 kruidnagels 4 jeneverbesjes, gekneusd 2 plakken ontbijtkoek, in stukjes versgemalen peper en zout
1 Opgeslag

Reebiefstukjes met wildsaus

Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bestrooi met zout en peper. breng wijn, port en fond aan de kook en laat op hoog vuur 20 minuten inkoken tot 1. Halveer het spek in de lengte en wikkel rond elk biefstukje 2 plakjes spek om de rand, bind met keukengaren. Verdeel de saus over de borden, leg op elk bord in de saus 2 biefstukjes en garneer met een toefje peterselie. 1/2 dl rode port
Zoeksuggesties en paginas