Recepten voor wat voor bloem voor deeg voor turkse pizza

Turkse Pizza: Lahmacun

Turkse Pizza: Lahmacun

Eerst maak je het deeg door de bloem met het gist en een snuf zout in een kom te doen, en daar voorzichtig de olijfolie, yoghurt en het grootste deel van het water bij te gieten
Turkse pizza Lahmacun recept

Turkse pizza Lahmacun recept

Meng de bloem met het gist en het zout en voeg het lauwwarme water toe. Ik kreeg het recept van de Turkse kok en vond zelf nog wat tips en een recept op Mijn mixed kitchen
Turkse pizza

Turkse pizza

Blijkt het toch erg te gaan plakken doe er dan wat extra bloem bij. Smeer op je pizza wat van het mengsel met de tomatenpuree en gehakt
Turkse pizza net als uit de winkel

Turkse pizza net als uit de winkel

Voor het deeg. Voor het gehakt. Zonnebloemolie. Maak van het deeg kleine bolletjes. Deze Turkse pizza is net als uit de winkel en is echt heerlijk
Zelf Turkse pizza maken

Zelf Turkse pizza maken

Verdun de saus op dit moment een klein beetje met water tot je een fijne dikte voor je saus krijgt. Kneed het bloem, water en olijfolie door elkaar
Turkse pizza * Lahmacun

Turkse pizza * Lahmacun

Zo wordt de Turkse pizza wat soepeler en kun je hem later oprollen. De pizza is klaar als de onderkant van de bodem wat bruin ziet (met eventueel her en der een wat bruinere plek), het gehaktmengsel gaar is
Lahmacun (Turkse pizza)

Lahmacun (Turkse pizza)

Je bakt de pizza met de saus erop gaar in een pan met deksel wat me nogal raar leek, zou het gehakt wel gaar worden voordat de pizza zwart blakerde
HomeMade Turkse Pizza

HomeMade Turkse Pizza

Doe in een apart schaaltje wat verkruimelde feta voor de liefhebbers. Doe de bloem in een kom en giet beetje bij beetje het ijskoude water erbij en kneed tot een mooi deeg is dat niet meer plakt
Turkse pizza (Lahmacun)

Turkse pizza (Lahmacun)

Bestuif het werkblad met flink wat bloem en rol een pizzadeeg bol zo plat mogelijk. Ingrediënten voor het pizzadeeg
Recept: Lahmacun (Turkse Pizza)

Recept: Lahmacun (Turkse Pizza)

Vet een kom licht in met wat zonnebloemolie en leg de bol deeg hierin. Meng de bloem met de gist en voeg het lauwwarme water toe
Lahmacun = Turkse pizza

Lahmacun = Turkse pizza

Doe het gistmengsel, zout, het water en de yoghurt erbij en kneed van ingrediënten een samenhangend, soepel deeg
Turkse pide recept

Turkse pide recept

Het brood is vaak wat droog omdat het waarschijnlijk al te lang ligt en het geheel is vaak een beetje flauw
Pizza met wilde spinazie en haloumi

Pizza met wilde spinazie en haloumi

Even met een eetlepel kokend water overgieten, kwartiertje laten staan en het is klaar voor gebruik. handwarm water door en het halve zakje gist
Snelle “pizza”

Snelle “pizza”

Voor het serveren bestrooi je hem met koriander en pistachenoten, en besprenkel je hem met wat olijfolie
Turkse lahmacun

Turkse lahmacun

Wij hadden nog wat deeg over en bedachten dat het ook wel een goede bodem voor een Turkse pizza zou kunnen zijn
Turkse pide

Turkse pide

Vouw de randen naar binnen om deze te sluiten en gebruik wat olijfolie om het deeg vast te plakken. Verwarm het water samen met de melk tot het lauwwarm is, het mag niet te warm zijn
Turkse pizzabroodjes

Turkse pizzabroodjes

Wat gaat erin. Toen ik ze twee weken geleden voorbij zag komen heb ik gelijk even nagekeken of ik alles in huis had