Recepten voor visfond

Mouclade

Mouclade

Doe er dan het gezeefde kookvocht en je visfond bij en verwarm dit nog een tijdje. 2 ½ dl visfond. 2 ½ dl visfond
Zeeduivel met saffraan

Zeeduivel met saffraan

Doe dit in een sauspan met de resterende wijn, de vermout en de visfond. 1 portie saffraan (0,8 g) 2 dl witte wijn 1 dl droge witte vermout 3 dl visfond 2 dl room 75 g koude boter zout peper blonde roux 100 g gemalen kaas 400 g jonge spinazie
vissoep

vissoep

Visbouillon kun je vaak kant en klaar kopen bij de visboer, zelf maken van vis en graten, of een mengsel maken van visfond met water en er bestaan zelfs visbouillonblokjes
paella voor 1 persoon

paella voor 1 persoon

Voor de paella met zeevruchten gebruik ik half kippenbouillon en half visfond. – visfond, 200 cc. Gewoon, paella voor 1 persoon, daar zat ik nu net op te wachten
Waterzooi uit de Stille Oceaan met wilde rijst

Waterzooi uit de Stille Oceaan met wilde rijst

Doe er de visfond bij, meng goed en voeg de kokosmelk toe. 2 eetlepels arachideolie 1 eetlepel bloem 1 zakje diepgevroren scharrolletjes uit de Stille Oceaan gehakte verse koriander 4 stengels groene selder 2 grote wortelen 50 cl kokosmelk peper en zout 2 preiwitten specerijenmolen "lime pepper" (Santa Maria) 2 potjes visfond Delhaize (19 cl per bokaal) 250 g wilde rijst (zakjes om te koken)
Coquilles in witte wijnsaus

Coquilles in witte wijnsaus

300 ml visfond. Schenk er dan 300 ml visfond bij en kook in tot de helft. 300 ml visfond. Goudbruin gebakken coquilles in een fluwelen witte wijnsaus
Mosselsoep

Mosselsoep

Blus met het gezeefde kookvocht van de mosselen en de visfond. 2kg mosselen 8dl visfond 2dl droge witte wijn 4 preien, in ringen 4 winterwortelen, plakjes 1 ui of sjalotje, gesnipperd 2 eetlepels room 1 pakje (diepvries)kervel Boter of olie 1 theelepel gemberpoeder Peper en zout
Smeuiige vissoep

Smeuiige vissoep

Doe de bouillon en de visfond in een grote kookpan. In dien men de soep te dun vind kan men deze eventueel wat binden met allesbinder(maar dat is natuurlijk naar smaak) 1 potje visfond 1 liter bouillon (van tablet) 1 prei 1 flinke theelepel tijm (vers of gedroogd) 1 knoflookteentje 1 laurierblaadje 1 blikje tomatenpuree 1 potje kookroom 200 ml
Vispotje met prei, wortel, gamba's, zalm en pangasius

Vispotje met prei, wortel, gamba's, zalm en pangasius

100 à 150 gram zalmfilet (kan ook uit diepvries) 100 à 150 gram pangasius (of ander witvis, kan ook uit diepvries) 6 à 10 gamba's (eventueel wat Hollandse garnaaltjes of mosselen) 25 gram boter 30 gram bloem 200 ml room 100 ml droge, witte wijn 800 ml visfond of visbouillon van tablet (zie kookverhaal) 1 prei in reepjes van ong 5x1 cm 1 wortel in reepjes van 5x1 cm sap van 0,5 citroen 2 el krulpeterselie fijngeknipt
Aardappelsoep met forel

Aardappelsoep met forel

Leng de visfond aan met 2dl water. Kook ze 10 minuten in de aangelengde visfond. 4dl visfond 500g aardappelen 2 gerookte forelfilets 1/2dl room Citroensap Boter 4 theelepels viseitjes Peper en zout (Eventueel) verse dille
Mousse van gerookte paling

Mousse van gerookte paling

Verwarm de visfond en los de geweekte gelatine op. 100 gram paling 0,5 liter visfond 0,5 dl. Verwarm de visfond en los de geweekte gelatine op
Lasagne met zalmforel en prei

Lasagne met zalmforel en prei

250 gram verse lasagnebladeren 200 gram gekookte en gepelde kastanjes 6 filets van zalmforel 60 gram boter 40 gram bloem 2 preien visfond peterselie olijfolie zout
Kabeljauwrug boerenkool, aardappelstaafjes met ui

Kabeljauwrug boerenkool, aardappelstaafjes met ui

Voeg er de visfond aan toe en laat inkoken met wat room tot de gewenste sausdikte. 4 stukken kabeljauwfilet van 200 g 5 dl visfond visgraten 1 boerenkool 4 uien 500 g aardappelen 10 dl gevogeltefond 10 dl room limoenrasp 12 venusschelpen
Vis met saffraansaus

Vis met saffraansaus

250 ml visfond. Voeg dan 250 ml visfond, 200 ml room en 50 gram crème fraîche toe. 250 ml visfond. Het is best lastig om witvis goed te combineren