Recepten voor varkenshaas marineren

5 Opgeslag
Gemarineerde varkenshaas met mango en sperziebonen

Gemarineerde varkenshaas met mango en sperziebonen

Wentel de varkenshaas goed door de marinade en laat het minimaal een uur marineren in de koelkast. Het recept voor gemarineerd varkenshaasje met mango en sperzieboontjes wilde ik wel uitproberen
2 Opgeslag
Gegrilde varkenshaas met gebakken banaan

Gegrilde varkenshaas met gebakken banaan

-Laat het vlees afgedekt 1 uur marineren. 400 gram varkenshaas 1 citroen half theelepeltje zout mespuntje paprikapoeder 1 teentje knoflook, geplet 100 ml arachideolie of maïsolie 2 bananen
2 Opgeslag
Gemarineerde varkenshaas spiesje

Gemarineerde varkenshaas spiesje

Alle ingredienten mengen en een nachtje laten marineren. Alle ingredienten mengen en een nachtje laten marineren
0 Opgeslag
Varkenshaas met citroen en olijven

Varkenshaas met citroen en olijven

Snijd de varkenshaasjes dwars op de draad in plakjes van 1/2 cm dik en schep ze door het oliemengsel. Laat ze minstens 15 min afgedekt marineren. 2 varkenshaasjes à 250 gram 1/2 citroen 2 teentjes knoflook 3 el olijfolie 150 gr zwarte en groene olijven 1 el verse italiaanse kruiden 75 ml vleesfond zout vers gemalen peper
0 Opgeslag
Varkenshaas vindaloo

Varkenshaas vindaloo

Meng als eerst de vleesblokjes met de azijn en de specerijen en laat deze circa één uur marineren. “varkenshaas
65 Opgeslag
Oosters gemarineerde varkenshaas

Oosters gemarineerde varkenshaas

Deze Oosters gemarineerde varkenshaas doet het goed als tapa, warm borrelhapje of als amuse voor een (kerst)diner
24 Opgeslag
NASI MET OOSTERS GEMARINEERDE VARKENSHAAS

NASI MET OOSTERS GEMARINEERDE VARKENSHAAS

Avond vantevoren marineren kan ook prima. Varkenshaas. Haal de varkenshaas uit de marinade en leg deze in een ovenschaal (marinade bewaren)
4 Opgeslag
Spiesjes van varkenshaas in mosterdsaus

Spiesjes van varkenshaas in mosterdsaus

De varkenshaas plakjes erdoor scheppen. De varkenshaas in de lengte aan spiesjes rijgen. 2 varkenshaasjes a 300 gram. De varkenshaasjes in plakjes van ongeveer 2 cm dik snijden. 1 uur in de koelkast laten marineren. 2 varkenshaasjes a 300 gram
38 Opgeslag
Kipsouvlakia met tzatziki

Kipsouvlakia met tzatziki

Normaliter maak de souvlakia altijd van varkenshaas. Lekker mals en licht rosé vlees dat je uren van tevoren kan laten marineren
34 Opgeslag
Recept sate babi

Recept sate babi

1 kilogram fricandeau, in blokjes gesneden (varkenshaas of schouderkarbonade kan ook). Laat minimaal 2 uren marineren, maar een nachtje is makkelijker en nog lekkerder. Comments commentsPowered by Facebook Comments 1 kilogram fricandeau, in blokjes gesneden (varkenshaas of schouderkarbonade kan ook)
23 Opgeslag
Asperges met beenham en kruidendressing

Asperges met beenham en kruidendressing

Beenham of bijvoorbeeld varkenshaas is wel mager vlees, prima tijdens een dieet. Laat dit ongeveer 4 uur marineren
20 Opgeslag
Varkenshaassaté

Varkenshaassaté

Nood breekt eenmaal op zijn tijd weleens wet en dan is de kunst om de saté zo lang mogelijk te marineren
21 Opgeslag
Oosterse marinade

Oosterse marinade

500 gram kip, varkenshaas, varkensfilet of stevige witte vis in een kom en giet er de marinade overheen Schep door elkaar zodat de marinade het vlees volledig bedekt en laat minimaal 2 uur in de koelkast marineren 3
18 Opgeslag
Souvlaki

Souvlaki

*Laat het vlees minimaal een uur in dit mengsel marineren en rijg het dan aan spiezen of satéstokjes
17 Opgeslag
Gourmetten? Inspiratie!

Gourmetten? Inspiratie!

‘Standaard vlees’ zoals stukjes biefstuk, gehakt cordon bleu, varkenshaas en kip doen het natuurlijk altijd goed, maar met een paar aanpassingen maak je het net even anders
10 Opgeslag
Pinchos Muronos

Pinchos Muronos

Als je daar niet van houdt kun je ook varkenshaas nemen, of hamlappen als je op je budget moet letten
8 Opgeslag
De top 10 - BBQ tijd

De top 10 - BBQ tijd

Hier gemaakt met varkenshaas, kan dus ook prima met kip of ander vlees. De kruiden kan je ook door gehakt mengen en er dan Indische mini hamburgers van maken, Ook kan je de kip marineren met de Italiaanse kruiden en wat olie, de Mexicaanse kruiden of de Griekse kruiden
7 Opgeslag
Technieken: het geheim van goede marinades

Technieken: het geheim van goede marinades

Ik heb de varkenshaas in saté formaat blokjes gesneden en ze in een afsluitbaar zakje gedaan. Veel mensen denken dat marineren er alleen is om je vlees smaakvoller te maken