Recepten voor stoven met of zonder deksel

Stoven, ow nee smoren

Stoven, ow nee smoren

Met deze novemberse regens ben ‘k toch meer van de stoofschotels en daarom maakte ‘k vanavond, alvast voor morgen, indisch stoofvlees
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon is een heerlijke Franse stoofschotel, bommetje vol smaak. Als het niet gaat lukken met de kerst, maak het dan gewoon een andere keer
Zoete worteltjes

Zoete worteltjes

worteltjes stoven. Snijd de wortels van het loof en schrap ze met een dunschiller. geserveerd met zalm in peperkorst en aardappelen
Pasta met zevenblad en blauwe kaas

Pasta met zevenblad en blauwe kaas

Zevenblad is doorgaans wat taaier dan spinazie dus kan je de boel nu ‘t beste nog een paar minuten rustig laten stoven tot ‘t beetgaar is
Pasteitjes

Pasteitjes

Breng op smaak met zout en peper. Proef of er nog zout bij moet eventueel. Snij de ei in kleine stukjes met de eiersnijder en snij de augurken in kleine stukjes
Lasagne met spinazie

Lasagne met spinazie

stoven. Laat voor de kaassaus de kwark met de slagroom smelten in een steelpan en kruid met zout, peper en nootmuskaat
Scampi’s met witloof, honing, peterselie en walnoten

Scampi’s met witloof, honing, peterselie en walnoten

12 scampi’s, 2 stronken witloof, 2 theelepels honing, verse peterselie, 4 walnoten, knoflook, roomboter. 2) Het witloof wassen, halveren, de harde kern verwijderen en fijnsnijden. 4) De knoflook schillen. 5) In een pan een beetje roomboter verhitten, het witloof toevoegen en laten stoven. 6) Ondertussen in een andere pan een beetje roomboter verhitten, de geperste knoflook, even stoven daarna de scampi’s toevoegen, kruiden met versgemalen peper en zout. 7) Als het witloof gaar is, 2 theelepels honing toevoegen en mengen. 8) Het witloof serveren met de gebakken scampi’s, afwerken met verse peterselie en walnoten (in stukjes). Scampi’s met witloof en geroosterde hazelnoten 4 personen. 2 stronken witloof
Pompoentaart met chocolade en kokosroom

Pompoentaart met chocolade en kokosroom

De pompoenvulling met gember smaakt ongelooflijk in combinatie met de zelfgemaakte bodem. Doe de chocolade en de koffiemelk in een pannetje, verwarm en roer tot de chocolade is opgelost
Chili con carne

Chili con carne

Serveer met witte rijst of bulgur. Lekker met een simpele salade erbij. Maar eerlijkheid gebied me te zeggen dat dit gerecht nog lekkerder wordt als je het een uurtje of 2 rustig laat stoven. - 2 teentjes knoflook, fijngehakt. - 1tl chilipoeder (naar eigen smaak meer of minder). Verhit een braadpan op het vuur en fruit de ui en knoflook een paar minuten in 2 eetlepels olie. 2 teentjes knoflook
Venkel

Venkel

stomen, stoven en vervolgens in soepen of puree verwerken. Vermijd bij aankoop venkelknollen met bruine plekken of
Provençaals stoofvlees

Provençaals stoofvlees

Gaat goed met rijst en doperwten of gekookte aardappels met rode kool. Vocht met de rest van de olie terugdoen en op hoog vuur heet laten worden