Recepten voor schnitzel paneren

Schnitzel zelf paneren en bakken

Schnitzel zelf paneren en bakken

Schnitzel paneren. Schnitzels staan denk ik bij de meeste mensen wel regelmatig op het menu vaak worden de schnitzels al gepaneerd gekocht
Krokante Japanse kip uit de oven

Krokante Japanse kip uit de oven

Ik weet niet of jullie vaak kip of schnitzels paneren. Maar ik vond paneren altijd een enorm gedoe. Wát een openbaring was het daarom toen ik deze manier van paneren ontdekte
Jägerschnitzel / jägersaus

Jägerschnitzel / jägersaus

Ik kon meteen verder gaan met smaakmakers en paneren …. (Na de zigeunerschnitzel. Paneren* heb ik onderhand wel vaak genoeg gedaan
Zelf Wienerschnitzels maken

Zelf Wienerschnitzels maken

Door dit stukje vlees zelf te kruiden en paneren, weet je precies wat je eet. Voor vandaag staan zelf Wienerschnitzels maken op het programma
Krokante zigeunerschnitzel van kip

Krokante zigeunerschnitzel van kip

Ik maak wel vaker Wiener schnitzels, dus dat paneren en bakken heb ik redelijk onder de knie. Hij kwam bij me aanzetten met een ‘krokante kipschnitzel
Gepaneerde schnitzels

Gepaneerde schnitzels

Gelukkig is het zélf paneren van een schnitzel helemaal niet moeilijk, en nog leuk om te doen ook. Wanneer je in de winkel gepaneerde schnitzels koopt zijn deze altijd al flink voorgekruid en helaas dus érg zout
Zelf Schnitzel maken!

Zelf Schnitzel maken!

Omdat je het paneren van de kipfilet twee keer doet, krijg je een extra krokante laag. Schnitzel. Doordat je gekruid paneermeel gebruikt, is de schnitzel gelijk lekker op smaak
Holsteiner schnitzel met friet en sla

Holsteiner schnitzel met friet en sla

-de aardappels schillen en er frieten van maken, in een bak koud water leggen -frietpan aanzetten -de mayonaise mengen met de olie, azijn, peper, zout en suiker (tijdens de bereiding van de rest af en toe goed doorroeren) -de schnitzels door de bloem halen en het overtollige bloem er voorzichtig afschudden -dan eerst door het ei halen, zodat de hele schnitzel bedekt is met ei en dan door de kruidenpaneermeel -dit nogmaals herhalen, eerst door het ei en dan het paneermeel -de bacon zachtjes uitbakken in een koekenpan, uit de pan nemen en even aan de kant leggen -de frieten goed afdrogen en even ± 1 min. voorbakken, hooguit 2 en dan in het bakmandje goed laten uitlekken -in dezelfde pan waar de bacon in gebakken is, de schnitzels bruin en gaar bakken -in een andere pan 1 voor 1 de eitjes breken en er mooie spiegeleitjes van bakken (dooier moet heel blijven) -intussen de frietjes afbakken tot goudbruin en de sla goed mengen met de tomaat, komkommer, ui en de mayonaisedressing -op een bord de schnitzels leggen, daarop 2 plakjes bacon, daaroverheen een gebakken eitje en eventueel naar smaak wat geraspte Parmezaan erover, bestrooien met de peterselie -sla en frietjes in kommen op tafel erbij serveren 4 dunne ongepaneerde schnitzels 8 plakjes bacon 4 eieren kruidenpaneermeel 1 ei losgeklopt om te paneren 100 gram gerapte Parmezaanse kaas (naar smaak,hoeft niet) verse peterselie beetje bloem 8 aardappels 200 gram gemengde sla 1 dikke tomaat in stukjes een halve komkommer in plakjes 1 ui in dunne ringetjes 2 eetlepels mayonaise 1 eetlepel zonnebloemolie een halve eetlepel azijn peper, zout 1 eetlepel suiker
Schnitzelrolletjes met parmaham en Madeirasaus

Schnitzelrolletjes met parmaham en Madeirasaus

Dat je meer kunt doen met een schnitzel dan hem paneren en bakken wist je vast al. Deze met parmaham gevulde schnitzelrolletjes worden geserveerd met een romige Madeirasaus en smaken absoluut verrukkelijk
Kalfsschnitzel met salieboter

Kalfsschnitzel met salieboter

Schnitzels paneren. De schnitzels zijn heel snel klaar dus. dan de schnitzels in de pan. Wanneer je de schnitzels gaat bakken zet je de salieboter weer op een laag vuurtje om op te warmen