Recepten voor schnitzel paneren

0 Opgeslag

Holsteiner schnitzel met friet en sla

-de aardappels schillen en er frieten van maken, in een bak koud water leggen -frietpan aanzetten -de mayonaise mengen met de olie, azijn, peper, zout en suiker (tijdens de bereiding van de rest af en toe goed doorroeren) -de schnitzels door de bloem halen en het overtollige bloem er voorzichtig afschudden -dan eerst door het ei halen, zodat de hele schnitzel bedekt is met ei en dan door de kruidenpaneermeel -dit nogmaals herhalen, eerst door het ei en dan het paneermeel -de bacon zachtjes uitbakken in een koekenpan, uit de pan nemen en even aan de kant leggen -de frieten goed afdrogen en even ± 1 min. voorbakken, hooguit 2 en dan in het bakmandje goed laten uitlekken -in dezelfde pan waar de bacon in gebakken is, de schnitzels bruin en gaar bakken -in een andere pan 1 voor 1 de eitjes breken en er mooie spiegeleitjes van bakken (dooier moet heel blijven) -intussen de frietjes afbakken tot goudbruin en de sla goed mengen met de tomaat, komkommer, ui en de mayonaisedressing -op een bord de schnitzels leggen, daarop 2 plakjes bacon, daaroverheen een gebakken eitje en eventueel naar smaak wat geraspte Parmezaan erover, bestrooien met de peterselie -sla en frietjes in kommen op tafel erbij serveren 4 dunne ongepaneerde schnitzels 8 plakjes bacon 4 eieren kruidenpaneermeel 1 ei losgeklopt om te paneren 100 gram gerapte Parmezaanse kaas (naar smaak,hoeft niet) verse peterselie beetje bloem 8 aardappels 200 gram gemengde sla 1 dikke tomaat in stukjes een halve komkommer in plakjes 1 ui in dunne ringetjes 2 eetlepels mayonaise 1 eetlepel zonnebloemolie een halve eetlepel azijn peper, zout 1 eetlepel suiker
Zoeksuggesties en paginas