Recepten voor schnitzel paneren

2 Opgeslag
Smulpaapje kookt! - Dubbelgepaneerde schnitzel

Smulpaapje kookt! - Dubbelgepaneerde schnitzel

Schnitzels paneren. - Dubbelgepaneerde schnitzel. Ik kocht er vlees en maakte daarna weer eens ouderwets zelf gepaneerde schnitzel
85 Opgeslag
Krokante Japanse kip uit de oven

Krokante Japanse kip uit de oven

Ik weet niet of jullie vaak kip of schnitzels paneren. Maar ik vond paneren altijd een enorm gedoe. Wát een openbaring was het daarom toen ik deze manier van paneren ontdekte
9 Opgeslag
Cordon bleu maken we gewoon zelf

Cordon bleu maken we gewoon zelf

De cordon bleu is een schnitzel die gevuld word met ham en kaas en vervolgens word dubbelgevouwen. Nu gaan we ze paneren
6 Opgeslag
Jägerschnitzel / jägersaus

Jägerschnitzel / jägersaus

Ik kon meteen verder gaan met smaakmakers en paneren …. (Na de zigeunerschnitzel. Paneren* heb ik onderhand wel vaak genoeg gedaan
0 Opgeslag
VN 2015: 11 – Krokante zeeduivel met spinazie

VN 2015: 11 – Krokante zeeduivel met spinazie

Ik doe het in het vervolg toch liever zoals ik het doe met m’n gepaneerde schnitzels. even over dat paneren
0 Opgeslag
Cordon Bleu met zongedroogde tomaat

Cordon Bleu met zongedroogde tomaat

Bestrooi de schnitzel met peper en zout en besmeer daarna met de zongedroogde tomaat. Vouw de schnitzel dubbel en druk de randen goed aan
0 Opgeslag
Krokante zigeunerschnitzel van kip

Krokante zigeunerschnitzel van kip

Ik maak wel vaker Wiener schnitzels, dus dat paneren en bakken heb ik redelijk onder de knie. Hij kwam bij me aanzetten met een ‘krokante kipschnitzel
0 Opgeslag
Vis schnitzels in kruidige paneer

Vis schnitzels in kruidige paneer

Leg de vis schnitzels in de pan en bak ze, zonder schuiven, ca. Boen de citroen schoon en rasp de schil alleen het geel
11 Opgeslag
Gepaneerde schnitzels

Gepaneerde schnitzels

Gelukkig is het zélf paneren van een schnitzel helemaal niet moeilijk, en nog leuk om te doen ook. Wanneer je in de winkel gepaneerde schnitzels koopt zijn deze altijd al flink voorgekruid en helaas dus érg zout
2 Opgeslag
Zelf Schnitzel maken!

Zelf Schnitzel maken!

Omdat je het paneren van de kipfilet twee keer doet, krijg je een extra krokante laag. Schnitzel. Doordat je gekruid paneermeel gebruikt, is de schnitzel gelijk lekker op smaak
0 Opgeslag
Schnitzel AH

Schnitzel AH

Vegetarische schnitzel. Deze week testte ik de vegetarisch Schnitzel van het Albert Heijn huismerk, omdat ik ontzettend benieuwd was hoe deze zou smaken in vergelijking met bijvoorbeeld de Valess schnitzel
0 Opgeslag
Holsteiner schnitzel met friet en sla

Holsteiner schnitzel met friet en sla

-de aardappels schillen en er frieten van maken, in een bak koud water leggen -frietpan aanzetten -de mayonaise mengen met de olie, azijn, peper, zout en suiker (tijdens de bereiding van de rest af en toe goed doorroeren) -de schnitzels door de bloem halen en het overtollige bloem er voorzichtig afschudden -dan eerst door het ei halen, zodat de hele schnitzel bedekt is met ei en dan door de kruidenpaneermeel -dit nogmaals herhalen, eerst door het ei en dan het paneermeel -de bacon zachtjes uitbakken in een koekenpan, uit de pan nemen en even aan de kant leggen -de frieten goed afdrogen en even ± 1 min. voorbakken, hooguit 2 en dan in het bakmandje goed laten uitlekken -in dezelfde pan waar de bacon in gebakken is, de schnitzels bruin en gaar bakken -in een andere pan 1 voor 1 de eitjes breken en er mooie spiegeleitjes van bakken (dooier moet heel blijven) -intussen de frietjes afbakken tot goudbruin en de sla goed mengen met de tomaat, komkommer, ui en de mayonaisedressing -op een bord de schnitzels leggen, daarop 2 plakjes bacon, daaroverheen een gebakken eitje en eventueel naar smaak wat geraspte Parmezaan erover, bestrooien met de peterselie -sla en frietjes in kommen op tafel erbij serveren 4 dunne ongepaneerde schnitzels 8 plakjes bacon 4 eieren kruidenpaneermeel 1 ei losgeklopt om te paneren 100 gram gerapte Parmezaanse kaas (naar smaak,hoeft niet) verse peterselie beetje bloem 8 aardappels 200 gram gemengde sla 1 dikke tomaat in stukjes een halve komkommer in plakjes 1 ui in dunne ringetjes 2 eetlepels mayonaise 1 eetlepel zonnebloemolie een halve eetlepel azijn peper, zout 1 eetlepel suiker
13 Opgeslag
Schnitzelrolletjes met parmaham en Madeirasaus

Schnitzelrolletjes met parmaham en Madeirasaus

Dat je meer kunt doen met een schnitzel dan hem paneren en bakken wist je vast al. Deze met parmaham gevulde schnitzelrolletjes worden geserveerd met een romige Madeirasaus en smaken absoluut verrukkelijk
6 Opgeslag
Kipschnitzel in een jasje van parmezaan en cornflakes

Kipschnitzel in een jasje van parmezaan en cornflakes

Ik houd wel van variatie dus dit keer staat er bij ons een heerlijke zelfgemaakte kipschnitzel op het menu in een knapperig jasje van parmezaan en cornflakes
6 Opgeslag
Kipschnitzel met creamcracker-kruidenkorst

Kipschnitzel met creamcracker-kruidenkorst

En als je toch zelf gaat paneren, kun je ook de schnitzels bestrooien met jouw favoriete kruiden. Waarom niet de creamcrackers fijn maken en daarmee paneren