Recepten voor schnitzel paneren

Zelf Wienerschnitzels maken

Zelf Wienerschnitzels maken

Door dit stukje vlees zelf te kruiden en paneren, weet je precies wat je eet. Voor vandaag staan zelf Wienerschnitzels maken op het programma
0 0
Holsteiner schnitzel met friet en sla

Holsteiner schnitzel met friet en sla

-de aardappels schillen en er frieten van maken, in een bak koud water leggen -frietpan aanzetten -de mayonaise mengen met de olie, azijn, peper, zout en suiker (tijdens de bereiding van de rest af en toe goed doorroeren) -de schnitzels door de bloem halen en het overtollige bloem er voorzichtig afschudden -dan eerst door het ei halen, zodat de hele schnitzel bedekt is met ei en dan door de kruidenpaneermeel -dit nogmaals herhalen, eerst door het ei en dan het paneermeel -de bacon zachtjes uitbakken in een koekenpan, uit de pan nemen en even aan de kant leggen -de frieten goed afdrogen en even ± 1 min. voorbakken, hooguit 2 en dan in het bakmandje goed laten uitlekken -in dezelfde pan waar de bacon in gebakken is, de schnitzels bruin en gaar bakken -in een andere pan 1 voor 1 de eitjes breken en er mooie spiegeleitjes van bakken (dooier moet heel blijven) -intussen de frietjes afbakken tot goudbruin en de sla goed mengen met de tomaat, komkommer, ui en de mayonaisedressing -op een bord de schnitzels leggen, daarop 2 plakjes bacon, daaroverheen een gebakken eitje en eventueel naar smaak wat geraspte Parmezaan erover, bestrooien met de peterselie -sla en frietjes in kommen op tafel erbij serveren 4 dunne ongepaneerde schnitzels 8 plakjes bacon 4 eieren kruidenpaneermeel 1 ei losgeklopt om te paneren 100 gram gerapte Parmezaanse kaas (naar smaak,hoeft niet) verse peterselie beetje bloem 8 aardappels 200 gram gemengde sla 1 dikke tomaat in stukjes een halve komkommer in plakjes 1 ui in dunne ringetjes 2 eetlepels mayonaise 1 eetlepel zonnebloemolie een halve eetlepel azijn peper, zout 1 eetlepel suiker
0 0