Recepten voor recepten met reuzenbonen

3 Opgeslag

Tapas de Sevilla

zeewolf of kabeljauw) in repen • 6 tl Salsa Mojo Verde (Oil & Vinegar) • 1 potje gekneusde olijven (Oil & Vinegar)• 1 potje Kapperappeltjes (Oil & Vinegar)Bonensalade• 150g chorizoworst, in blokjes • 4 lente uitjes, in ringen • 450g reuzenbonen uit blik • 6-8 el Spaanse olijfolie Oro Bailen (Oil & Vinegar) • sap van ½ citroen • 10 knoflookteentjes in peperolie, in schijven • 6 takjes peterselie, fijngesnedenSpaanse gehaktballetjes• 300g varkensgehakt• 50g broodkruim • 2 tenen geperste knoflook• 1 rode ui• 1 el Arbequina olijfolie (Oil & Vinegar)• 1 tl Chicken Choice (Oil & Vinegar)• 1 tl kaneel• 1 tl nootmuskaat• 1 tl gemalen komijn• 1 flesje Salsa della Mamma (Oil & Vinegar)• 1 tl gerookt paprikapoeder (Oil & Vinegar)• 100g doperwten
1 Opgeslag

Dip van zwarte en witte bonen

Gelukkig gebeurt dit alleen met houdbare producten. De overige bonen stonden gezellig te buurten naast m’n rijst die ik gisteren gebruikte en toen ik die zwarte en witte bonen weer herontdekte heb ik ze maar meteen in de week gezet om er iets mee te maken
1 Opgeslag

Grieks Vega buffet

OlijfolieRode paprikaDiepvrieserwtenDiepvries sperziebonenUien2 tenen knoflook vers2 verpakkingen Tomato frito3/4 blikken reuzenbonen BonduelLassie ToverrijstZakje Griekse kruidenGedroogde oreganoEetlepel citroensapHandje peterselieTuinkruidenbouillonblokjeBladerdeegPlak echte fetakaas kilo hardkokersKomkommerBiologisch ei Scheutje koffiemelk2 schaaltjes vegetarische balletjes Vivera of Jumbo (AH balletjes zijn net sponzen)Lekker voor erbij
0 Opgeslag

Kippenbouillon

Als ik me morgen wat beter voel krijgen jullie wellicht een interessante post over shakshuka, tarte tatin van wintergroenten of chili met reuzenbonen, allemaal interessantere gerechtjes die deze week op het menu staan, maar waar m’n hoofd nu totaal niet naar staat
0 Opgeslag

Grove groentesoep

Laat 400ml reuzenbonen (blik, Bonduelle) uitlekken en snij 100 g metworst (aan één stuk) in halve plakken. Voeg 500ml kippenbouillon met de bonen en de metworst toe aan de gebakken groenten. 7 minuten zachtjes koken en breng op smaak met zout en peper. 400ml reuzenbonen
0 Opgeslag

Maaltijd-bonensalade

Spoel 225g reuzenbonen (blik à 400ml, Bonduelle) met koud water af en laat ze uitlekken Laat 130g tonijn op olie (blik) uitlekken en haal de tonijn los met een vork Pel en snipper 1 ui Pel 1 teentje knoflook Meng de bonen met de tonijn en de ui en pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en versgemalen peper Was 75g Jonge bladsla (Super) en meng de sla met 3 eetlepels olijfolie extra vièrge Verdeel de sla over een schaal en schep er het bonenmengsel op Leg 10 zwarte olijven zonder pit op de salade, besprenkel met wat citroensap en bestrooi met extra peper. 30 minuten in de koelkast 225g reuzenbonen
Zoeksuggesties en paginas