Recepten voor pannenkoek droge gist

15 Opgeslag
Recipe: Moroccan Square Pancakes: 'Msemmen'

Recipe: Moroccan Square Pancakes: 'Msemmen'

Ik heb eerder een Marokkaanse Kip met Citroen recept geschreven dus leek het mij leuk te beginnen met deze heerlijk Marokkaanse pannenkoeken, beter bekend als 'Msemmen'
13 Opgeslag
Turkse pizza Lahmacun recept

Turkse pizza Lahmacun recept

Strooi wat bloem op het aanrecht en rol een bal uit tot een pannenkoek. Als het in stukjes is voeg dan alle droge kruiden en peper en zout toe en meng nog even
9 Opgeslag
Alles over moederdeeg

Alles over moederdeeg

desembrood, pannenkoeken, poffertjes, oliebollen, enz. je kunt ook een stukje deeg laten indrogen, zie
5 Opgeslag
Volkoren raif

Volkoren raif

Volkoren raif gemaakt, ook wel bekend als msemen of Marokkaanse pannenkoeken. Meng alle droge ingrediënten met elkaar
4 Opgeslag
Zelfgemaakt pizzadeeg (basisrecept)

Zelfgemaakt pizzadeeg (basisrecept)

Alhoewel 'de drie p's' (patat, pizza, pannenkoek) hier zeker niet wekelijks op tafel komen (pannenkoeken lust niemand in huis hier zelfs) vind ik het soms toch wel verleidelijk even een pizzaatje in de oven te schuiven
3 Opgeslag
VEGAN VIBES: Krokant Knäckebröd, helemaal Zweeds. Want we houden van Scandinavisch goed.

VEGAN VIBES: Krokant Knäckebröd, helemaal Zweeds. Want we houden van Scandinavisch goed.

- Met een deegrol maak je van elk stukje deeg een platte pannenkoek. - Meng nu, in een keukenmachine of een grote kom de droge ingrediënten en specerijen/kruiden
3 Opgeslag
Zoete flammkuchen met gekarameliseerde perzik

Zoete flammkuchen met gekarameliseerde perzik

Met een bolletje ijs is een puntje zoete flammkuchen lekker als toetje of je eet het net zoals een zoete pannenkoek als lunch of avondmaal
2 Opgeslag
Tunnbrod met gehaktballetjes en bietjes

Tunnbrod met gehaktballetjes en bietjes

Bestuif je werkblad met bloem en sla met je hand plat, tot de vorm van een pannenkoek. Prik met een vork gaatjes in het tunnbrod en bak in een droge koekenpan aan beide kanten bruin
2 Opgeslag
Wandelen zonder wijn

Wandelen zonder wijn

Flammkuchen werkt prima als alternatief voor pannenkoek of pizza, als lunchgerecht of tussendoortje, maar ook heel lekker bij een glas wijn als borrelhapje
1 Opgeslag
Blini’s met 3 verschillende topping

Blini’s met 3 verschillende topping

Een blini is een uit Oost-Europa afkomstig deeggerecht welke je zou kunnen vergelijken met een pannenkoek, maar tegelijkertijd heeft hij ook wel wat van een poffertje of eierkoek
1 Opgeslag
Allinson volkoren van emmer

Allinson volkoren van emmer

Wist je dat emmer is ook heel erg lekker om cake, koekjes, poffertjes en pannenkoeken mee te bakken. Doe het emmer volkorenmeel in een kom en roer hier eerst het zout doorheen en daarna pas de droge gist
0 Opgeslag
Een glutenvrij chia quinoabrood

Een glutenvrij chia quinoabrood

Vervolgens maak je er een soort dikke pannenkoeken van. In een andere kom meng je ondertussen de droge ingrediënten, inclusief de chiazaden en de quinoavlokken
0 Opgeslag
Platbrood met kip, kikkererwten en auberginesaus

Platbrood met kip, kikkererwten en auberginesaus

Zeef de bloem in een kom, voeg zout, water met gist en olijfolie toe. 11 g droge gist. Roer de gist met water en suiker, laat 5 minuten rusten. Verdeel dan het deeg in 8 stukken, rol tot dunne pannenkoeken en bak in een droge koekenpan goud bruin aan beide kanten. 11 g droge gist
4 Opgeslag
PANNENKOEK

PANNENKOEK

zakje droge gist. * Voor de stevige boerenpannenkoeken werd en wordt vaak een gistbeslag gemaakt. Voeg dan bij het beslag gist en wat suiker toe en laat het beslag ongeveer een uur op een lauwwarme plaats toegedekt rijzen
0 Opgeslag
Alweer pannenkoeken, back to the basics

Alweer pannenkoeken, back to the basics

Bloem, bio-tarwebloem, zelfrijzend bakmeel, droge gist. met gist zonder gist. Die stomme pannenkoeken. Geen gist
4 Opgeslag
Oergerecht: Groninger pannenkoek

Oergerecht: Groninger pannenkoek

De Groninger pannenkoek wordt gemaakt met een gistbeslag. Voeg hierbij de gist toe. Groninger pannenkoeken
2 Opgeslag
Beghrir/Gringo (Marokkaanse pannenkoeken)

Beghrir/Gringo (Marokkaanse pannenkoeken)

Het mengsel is goed als je ziet dat het overal vloeibaar is en je nergens meer droge bloem kunt zien
158 Opgeslag
Glutenvrij boekweitbrood

Glutenvrij boekweitbrood

Boekweitmeel is bij sommige mensen misschien wel bekend als toevoeging aan pannenkoeken omdat het de pannenkoeken wat steviger maakt en de smaak wat rijker