Recepten voor panko

Panko Kipnuggets

Panko Kipnuggets

Zelfgemaakte panko kipnuggets. Gebruik panko om zelf kipnuggets te maken. Zo had ik laatst een potje met panko op de band staan
Zelfgemaakt grof paneermeel / zelfgemaakte panko

Zelfgemaakt grof paneermeel / zelfgemaakte panko

Dit recept voor paneermeel geeft echt heerlijk grof paneermeel, een beetje panko-achtig. Wij hebben bijna altijd wel verschillende soorten brood in huis en dan is het onvermijdelijk dat er af en toe wat oud brood overblijft
Recept Viskoekjes met panko korst

Recept Viskoekjes met panko korst

Recept Viskoekjes met panko korst Bewaar PrintVoorbereiding 15 minutenBereiding 20 minutenTotaal 35 minuten Het recept is voor twaalf viskoekjes, want jij bent vast wel zo sociaal om te delen. 12IngrediëntenViskoekjes350 gram stevige witvis (ik gebruikte pangasiusfilet) in stukken gesneden40 gram panko (of vers broodkruim)2 lente-uitjes, in stukken gesneden2 el vers gehakte koriander1 el rode curry pasta1 el vissaus3 tl bruine basterdsuiker2 handjes pinda's2 el chilisausZoet/zure komkommer1 komkommer1 rode peper, in stukjes gehakt, zaadlijsten verwijderd50 ml witte wijnazijn1 tl suikerBereidingswijzeViskoekjesLos de suiker op in de vissausDoe alle ingrediënten (behalve de olie) in een keukenmachine en meng alles tot een egale pastaZet 30 minuten in de koelkastVorm er dan twaalf koekjes vanVerhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpanBak de koekjes circa drie minuten per kantHoud ze warm onder aluminiumfolieDien op met chilisaus en zoet/zure komkommerZoet/zure komkommerSchaaf de komkommer met een kaasschaaf in dunne lintenDoe de suiker met de peper en azijn in een steelpanLaat vijf minuten kokenDoe de komkommerlinten in de pan en schep alles goed door elkaarLaat afkoelen3
Recept Garnalenspies met panko korst

Recept Garnalenspies met panko korst

Recept Garnalenspies met panko korst Bewaar PrintVoorbereiding 45 minutenBereiding 15 minutenTotaal 1 uur Deze garnalenspiesen zijn ideaal als licht voorgerecht doordat ze gestoomd worden in een stoommand
Eigengemaakte saucijzenbroodjes

Eigengemaakte saucijzenbroodjes

Gemaakt van 300 gram biorundergehakt, 1 el Chorizo Caliente-kruiden, 1 grote ragfijn gesneden rode ui, 2 vrije uitloopeieren, 2 eetlepels gladde mosterd, 3 eetlepels ketchup, zeezout, versgemalen peper, 1 el worcestershiresaus, een handje Panko (Japans broodkruim)
Risottoballetjes – Arancini

Risottoballetjes – Arancini

panko. Strooi bloem op een bord en strooi panko op een ander bord. Rol één voor één de balletjes eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door de panko
Verse coquilles in bechamel saus

Verse coquilles in bechamel saus

Klein handje paneermeel of panko. Ingredienten. 4 verse (levende) sint jacobs schelpen. 25 gram roomboter. (ongeveer) 200 ml volle melk
Spinazie-kaasballetjes

Spinazie-kaasballetjes

Voeg de eieren, panko, geraspte kaas, rozemarijn en een snuf zout en peper toe. – 80 gr panko. Like Laden… 80 gr panko
Geroosterde pompoen met parmezaan

Geroosterde pompoen met parmezaan

Meng de panko, kaas, rest van de kruiden, rest van de olie en de citroenrasp. 100 gram panko (= Japans broodkruim, te koop bij o. Verdeel het panko-kaasmengsel over de pompoen 10 minuten vóór het einde van de baktijd
Spaanse ham-kaas kroketjes

Spaanse ham-kaas kroketjes

Panko of grof paneermeel. Doe een beetje bloem in een schaal of kom, klop de eieren los in een kom, en doe de panko in een andere kom