Recepten voor oosterse kip van de barbecue

21 Opgeslag
Oosterse marinade

Oosterse marinade

Met deze simpele Oosterse marinade maak je kip, varkensvlees of vis extra lekker. Het is weer tijd om de barbecue aan te steken
2 Opgeslag
Oosterse dipsaus

Oosterse dipsaus

Deze oosterse dip is natuurlijk niet alleen lekker met dipgroenten en gehaktballetjes, maar ook bij zelfgemaakte sushi, groente wraps, stukjes kip, bakbanaanchipjes, groentenkoekjes of als saus bij de barbecue
0 Opgeslag
Oosterse kippenbrochette

Oosterse kippenbrochette

Setup van de Barbecue. Als je een liefhebber bent van de Oosterse keuken, dan is dit gerechtje zeker voor jou
16 Opgeslag
Zelf saté maken

Zelf saté maken

De marinade voor de saté kun je ook gebruiken voor een Oosterse maaltijd met rijst en roerbakgroente
0 Opgeslag
Couscous met abrikozen

Couscous met abrikozen

Floortje en ik kochten ieder een bakje hiervan op een Oosterse markt, maar tegenwoordig kan je dit ook in de supermarkt kopen
2 Opgeslag
Oosterse Kipdrumsticks op de barbecue

Oosterse Kipdrumsticks op de barbecue

Schenk de helft van het braadvocht uit de braadslee en zet op het vuur. Leg de kip in de braadslee en schenk de bouillon en de sojasaus erover
0 Opgeslag
Gegrilde kip met granaatappelglazuur en tomatensalade

Gegrilde kip met granaatappelglazuur en tomatensalade

Melissa Clark van de NewYork Times gebruikt granaatappelmelasse (het heeft iets van stroperige balsamicoazijn) om kip mee op te krikken, ze gebruikt ze in taart met rood fruit en in salades
19 Opgeslag
Vietnamese kipsalade

Vietnamese kipsalade

Meer recepten van Oosterse / Aziatische hoofdgerechten. In dit recept wordt de kip gepocheerd in een bouillon met lekkere oosterse smaakjes
8 Opgeslag
Pittige witte kool met rijst en zelfgemaakte satés

Pittige witte kool met rijst en zelfgemaakte satés

De andere helft van de witte kool kun je bijvoorbeeld gebruiken voor deze heerlijke coleslaw of voor deze Oosterse wraps met kip
2 Opgeslag
OUDERWETSE KIPKRUIDEN   uit de serie KRUIDEN & SPECERIJEN

OUDERWETSE KIPKRUIDEN uit de serie KRUIDEN & SPECERIJEN

de Oosterse kipkruiden, bestaande uit. Voor kip die je gaat wokken of in Oosterse gerechten gaat gebruiken ka men gebruiken
2 Opgeslag

Kip met pindasaus en noedels

Je kan de noedels zowel lauw als koud eten, ze lijken me ook heerlijk bij een Oosterse barbecue. Deze heerlijke recepten vond ik op de blog van Photo-copy, die zich op haar beurt had laten inspireren door Jamie Oliver
5 Opgeslag

Barbecue-party; handige tips en heerlijke recepten

Biefstuk spiesjes in een oosterse marinade. Kip saté van de barbecue. Schenk halverwege nog even wat van de marinade over de kip heen