Recepten voor normandische saus

Normandische mosselen

Normandische mosselen

Ik serveerde er Franse frietjes, stokbrood, diverse sausjes, een simpele groene salade en een koude witte wijn bij
Normandisch kalkoengebraad in knapperig jasje

Normandisch kalkoengebraad in knapperig jasje

Snij het gebraad in plakken van 1 cm dikte en dien op met de appels en de saus. 1 afgestreken eetlepel bloem 20 g boter 365 2 eetlepels griessuiker 4 Jonagold appels 1 klein kalkoengebraad niet opgebonden van 750 g 150 g mosterd op oude wijze 1 fles Normandische cider (brut) 16 sneetjes ontbijtspek 10 cl room 3 sjalotten zout en peper
Men’s dinner – gastblog Maarten

Men’s dinner – gastblog Maarten

We begonnen met een stuk Normandische paté met toast, wat chips en een Brandt & Levie worstje. Wij aten het vlees met een bearnaisesaus (voor de gevorderden), een aardappeltaart en wat frisse groene sla met een simpele dressing
Normandische tongrolletjes

Normandische tongrolletjes

Laat inkoken tot sausdikte. Doe de champignons en de mosselen bij de saus. Lepel er de saus bij. 1. Spoel de mosselen goed schoon
Pollak in Normandische garnituur

Pollak in Normandische garnituur

Voor de saus. Klop de saus op met de rest van de koude boter. Overgiet de vis met de saus. 600 g pollakfilets 750 g aardappelpuree 8 grote mosselen 2,5 dl visfumet kruidenboeketje voor de saus
Dulce de Leche – Karamelpasta

Dulce de Leche – Karamelpasta

Specialiteit van de Normandische regio van Frankrijk. Bereiding in een sauspan. Open het blikje gecondenseerde melk met een blikopener of via het bliklipje en giet in een kleine sauspan
Foodblogevent februari Ma France.

Foodblogevent februari Ma France.

Geef bij dit gerecht knapperig brood en rijke romige Normandische boter. De saus voor de helft inkoken, proeven en, indien nodig, wat extra zout en peper toevoegen
Foodparade lente.

Foodparade lente.

Geef bij dit gerecht knapperig brood en rijke romige Normandische of misschien juist Nederlandse boter

Hazenbouten op Normandische wijze

Dan nogmaals met de staafmixer pureren tot een grove saus is ontstaan. Nu gaat de kookroom er door en maken we de saus af op smaak met peper en zout

Mosselen op z'n Normandisch

*Schenk deze hete saus over de warmgehouden mosselen en dien op met knapperig brood. *Verhit boter voor 2 kg in een pan en bak daarin de uien en knoflook glazig

Tapijtschelpen met cider en room

Doe de rest van de peterselie erbij, maak op smaak met zout en peper en schep de saus (op de laatste lepels na, daar kan zand in zitten) in voorverwarmde soepborden