Recepten voor normandische saus

7 Opgeslag
Normandische mosselen

Normandische mosselen

Ik serveerde er Franse frietjes, stokbrood, diverse sausjes, een simpele groene salade en een koude witte wijn bij
0 Opgeslag
Normandisch kalkoengebraad in knapperig jasje

Normandisch kalkoengebraad in knapperig jasje

Snij het gebraad in plakken van 1 cm dikte en dien op met de appels en de saus. 1 afgestreken eetlepel bloem 20 g boter 365 2 eetlepels griessuiker 4 Jonagold appels 1 klein kalkoengebraad niet opgebonden van 750 g 150 g mosterd op oude wijze 1 fles Normandische cider (brut) 16 sneetjes ontbijtspek 10 cl room 3 sjalotten zout en peper
11 Opgeslag
Kip vallée d’auge (Normandisch hoofdgerecht)

Kip vallée d’auge (Normandisch hoofdgerecht)

Bind de kippensaus met de room en het eigeel. Serveer de kip met de champignons en de saus. 1. Snijd de kip in 4 of 8 stukken
1 Opgeslag
Men’s dinner – gastblog Maarten

Men’s dinner – gastblog Maarten

We begonnen met een stuk Normandische paté met toast, wat chips en een Brandt & Levie worstje. Wij aten het vlees met een bearnaisesaus (voor de gevorderden), een aardappeltaart en wat frisse groene sla met een simpele dressing
0 Opgeslag
Salade Cauchoise, met aardappels en selderij.

Salade Cauchoise, met aardappels en selderij.

Zij leveren de melk en de room voor de Normandische kazen en crème fraîche. Maak van de crème fraîche, citroensap en mosterd een gladde saus en meng deze door de salade
3 Opgeslag
Normandische tongrolletjes

Normandische tongrolletjes

Laat inkoken tot sausdikte. Doe de champignons en de mosselen bij de saus. Lepel er de saus bij. 1. Spoel de mosselen goed schoon
0 Opgeslag
Normandische Crêpes met vanille-ijs

Normandische Crêpes met vanille-ijs

Boter en suiker smelten en licht laten karamelliseren met wat appelsap en marsala afblussen, zonodig saus iets binden
7 Opgeslag
Kalkoenfilet op Normandische wijze / Escalopes de dinde à la normande

Kalkoenfilet op Normandische wijze / Escalopes de dinde à la normande

Bij deze, kalkoenfilet met een prachtige rijke saus op zijn Frans. Ik heb die vakantie geen Normandische "dinde" gegeten
0 Opgeslag
Pollak in Normandische garnituur

Pollak in Normandische garnituur

Voor de saus. Klop de saus op met de rest van de koude boter. Overgiet de vis met de saus. 600 g pollakfilets 750 g aardappelpuree 8 grote mosselen 2,5 dl visfumet kruidenboeketje voor de saus
2 Opgeslag
Dulce de Leche – Karamelpasta

Dulce de Leche – Karamelpasta

Specialiteit van de Normandische regio van Frankrijk. Bereiding in een sauspan. Open het blikje gecondenseerde melk met een blikopener of via het bliklipje en giet in een kleine sauspan
0 Opgeslag
Foodblogevent februari Ma France.

Foodblogevent februari Ma France.

Geef bij dit gerecht knapperig brood en rijke romige Normandische boter. De saus voor de helft inkoken, proeven en, indien nodig, wat extra zout en peper toevoegen
0 Opgeslag
Scharrelkip in Cidersaus met verse Dragon

Scharrelkip in Cidersaus met verse Dragon

Het maakt niet zoveel uit of je droge of zoete appelcider neemt voor de marinade, zelfs als je zoete cider gebruikt voor de saus blijft de smaak vrij rins
0 Opgeslag
Rookvlees-mosterd bol

Rookvlees-mosterd bol

Normandische saus. Pinda Satésaus Maleis (hot). Top 10. Zwiebelrostbraten. Dieren figuren van Fondant gem. Roergebakken fricandeau met ch
0 Opgeslag
Foodparade lente.

Foodparade lente.

Geef bij dit gerecht knapperig brood en rijke romige Normandische of misschien juist Nederlandse boter
0 Opgeslag

Normandische kipfilet met appeltjes

Breng de saus op smaak met zout en peper. Schep voor het opdienen wat saus over de kip met appeltjes en geef de rest apart erbij
6 Opgeslag

Hazenbouten op Normandische wijze

Dan nogmaals met de staafmixer pureren tot een grove saus is ontstaan. Nu gaat de kookroom er door en maken we de saus af op smaak met peper en zout
0 Opgeslag

Mosselen op z'n Normandisch

*Schenk deze hete saus over de warmgehouden mosselen en dien op met knapperig brood. *Verhit boter voor 2 kg in een pan en bak daarin de uien en knoflook glazig
0 Opgeslag

Tongfilets op Normandische wijze

Blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat. Warm de garnalen even in de saus mee. Schenk een deel van de saus erover