Recepten voor mosselen gratineren

Gegratineerde mosselen

Gegratineerde mosselen

Onlangs schafte we ons mosselpotjes aan en konden we zelf mosselen klaarmaken. Ik weet dat mosselen geen spectaculaire verandering ondergaan in de echte potten, maar toch smaakt een portie mosselen mij zo veel beter en het was de perfecte uitvlucht om elders mijn voetjes onder tafel te schuiven
Gegratineerde mosselen maken

Gegratineerde mosselen maken

Gratineren is een beetje als frituren. Ik had zin om met mosselen te experimenteren. Ik ben begonnen met het basisrecept voor mosselen
Gegratineerde mosselen

Gegratineerde mosselen

Giet de mosselen en groente af en verwijder een helft van de schelp. Meng alles goed door elkaar en verdeel het mengsel over de mosselen
Gegratineerde mosselen

Gegratineerde mosselen

gratineren. Mosselen op schaal leggen en warm serveren. In midden van oven mosselen 8-10 min. 1 kg panklare mosselen

Mosselen, gegratineerd 1

Laat de mosselen onder de voorverwarmde ovengrill gratineren. Klop de eidooier samen met de crème fraiche, de kaas, een mespunt kerriepoeder en peper los en schep dit mengsel op de mosselen

Mosselen met Franse kaasgratin

Neem de mosselen uit de schelpen en bewaar de grootste schelpen voor het gratineren. Kook de mosselen in licht gezouten water tot de schelpen open staan

Kruidenboter 6

Ook heel lekker om gekookte mosselen in te gratineren en dat is weer goed te gebruiken als voorgerecht

Mosselhapje alla Carbonara

Neem de mosselen uit de schelpen en laat ze uitlekken. Kook 50 gr mosselen met aanhangend water in ± 5 minuten gaar. Verdeel de mosselen met het eiermengsel, het spek en 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas over de schelpen, leg er kleine klontjes boter op en laat ze onder de hete grill in ± 5 minuten gratineren. 50 g mosselen (