Recepten voor kippenragout met room

0 Opgeslag
Kippenragout

Kippenragout

Pureer de kervel met de room. Braad ze rondom aan in boter en kruid met peper en zout. Voeg, van het vuur af, de kervelroom bij het stoofpotje en laat nog even goed doorwarmen
28 Opgeslag
Kerstrecept: Zelfgemaakte kippenragout met een krokant dakje van bladerdeeg

Kerstrecept: Zelfgemaakte kippenragout met een krokant dakje van bladerdeeg

Kippenragout, heerlijk. Begin met fijnsnijden van het uitje. Als de ragout de goede dikte hebt, kan je deze eventueel nog verder op smaak brengen met wat zout/peper een snufje chilipoeder/knoflookpoeder en ga zo maar door
0 Opgeslag
Kippenragout met kerrie en selder

Kippenragout met kerrie en selder

Bestuif met bloem en kerrie, draai het vuur lager en roer er de tomatenpuree en de room door. Kruid met peper en zout en schep over in nestjes van aardappelpuree, warme bladerdeegpasteitjes of een tulband van rijst of serveer als lepelhapjes of in kleine hartige flensjes
4 Opgeslag
Pasteitjes met kippenragout

Pasteitjes met kippenragout

Wij zijn gek op de combinatie van zacht kippenvlees, in roomboter gebakken champignons en romige saus in een krokant goudbruin bladerdeegpasteitje
3 Opgeslag
87 – Kippenragout met kastanjechampignons

87 – Kippenragout met kastanjechampignons

Lekker met friet, brood of -traditioneel- in een pasteitje. tagine of braadpan met dikke bodem. Voeg dan de kip weer toe samen met de kruiden en citroenschil
2 Opgeslag
RAGOUT          TRADITIONELE KEUKEN

RAGOUT TRADITIONELE KEUKEN

Traditioneel vaak met kippenragout gegeten. De saus wordt tegenwoordig gewoonlijk gemaakt met gelijke hoeveelheden boter en bloem
0 Opgeslag

Berlijnse kippenragout

Serveren met rijst of gekookte aardappels. Roer de zure room erdoor en zout en peper naar smaak. Roer er de champignons en de asperges door en laat 10 minuten sudderen met het deksel op de pan. 1/2 liter kippenbouillon 1 dl droge witte wijn sap van halve citroen 500 gram gekookte kip, in stukjes 200 gram gekookte ham, in stukjes 150 gram champignons, in schijfjes 200 gram asperges, schoongemaakt en in stukjes van 2 cm 1 1/2 el kappertjes 1 potje zure room zout en peper
2 Opgeslag

Pasteitje met kippenragout

Deze week op Kookarchief  een pasteitje met kippenragout. BereidingswijzeBouillon Breng de kip in een pan met ruim koud water aan de kook