Recepten voor kip met sate uit oven

Kip sate wraps

Kip sate wraps

Je begint met het in blokjes snijden van de kip. Normaal als ik zelf sate maak, doe ik dat vaak met pindakaas, kokosmelk en wat kruiden, maar ik bedacht me dat een wat pittigere combi van pindakaas en chilisaus ook niet zou misstaan
Griekse kip spiesjes

Griekse kip spiesjes

Haal ze uit de oven en serveer meteen. Deze heerlijke Griekse kip spiesjes tover je met dit lekker recept eenvoudig thuis bij jou op tafel
Easy Mondays – Pita pittige kip

Easy Mondays – Pita pittige kip

Ook lekker met een klein bosuitje, tomaat of paprika als je die nog in huis hebt liggen. Het werden volkoren pitabroodjes met kip, rucola en komkommer
Saté marinade recept

Saté marinade recept

Deze saté maak je op basis van schouderkarbonade (varkensvlees) maar natuurlijk kun je hem maken met bijvoorbeeld kipdijfilet of lekkere stukjes biefstuk
Zomerse Mini Wraps met Kip

Zomerse Mini Wraps met Kip

Leeg de pan (dus de kip, het uitje en de knoflook met de boter) in een ovenschaal. Als de kip klaar is haal je deze uit de oven
Double Delight Trafasie (feestelijke Nasi-Tjauw Min met Saté)

Double Delight Trafasie (feestelijke Nasi-Tjauw Min met Saté)

Oven. De aardappels met schil in partjes snijden. De zalm besmeren met 1 eetlepel Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade). De aardappels 2 minuten koken en afgieten, daarna die besmeren met 1 ½ eetlepel Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade). Verdeel de zalm aan de ene kant en de aardappels aan de andere kant van de ovenschaal en bak/gril ze in 10 minuten in de oven gaar
Flammkuchen met kip en truffel

Flammkuchen met kip en truffel

Haal de flammkuchen uit de oven. Flammkuchen is oorspronkelijk een recept uit de Elzas waarbij een dun brooddeeg met crème fraîche wordt belegd met spek en ui
Indonesische Rijsttafel

Indonesische Rijsttafel

De indische rijsttafel bestaat meestal uit rijst met allerlei bij gerechten. De chinese gerechten hebben niet met indisch te maken
Satékip

Satékip

Maak een marinade van de olie en de kruiden en meng dit goed met de kip. Vandaar dat in veel landen met tropische temperaturen het eten vaak zo pittig is
De top 10 - BBQ tijd

De top 10 - BBQ tijd

Deze kip is gemarineerd met mijn zelfgemaakte nasikruiden. Het liefst meerdere soorten waarvan meestal saté, hamburgers, worstjes, kip, gemarineerde hamlapjes en speklapjes