Recepten voor kerntemperatuur rollade

Rollade in mediterrane tomatensaus

Rollade in mediterrane tomatensaus

En dan is rollade eigenlijk áltijd een goed idee. Een lekkere rollade valt of staat overigens met de kwaliteit van het vlees, dus gebruikte ik voor dit recept kwaliteitsvlees
Rollade in biermarinade

Rollade in biermarinade

Eigenlijk heb je helemaal geen redenen nodig om een keer een lekkere rollade klaar te maken. Gereon organiseert deze maand het foodblogevent, ik heb heerlijke Melvita honing binnen gekregen bij de foodybox, het wordt weer herfstweer en ik had nog nooit rollade klaargemaakt ( ja schandalig, ik weet het)
Parrano X-Mas Dinner & Rollade

Parrano X-Mas Dinner & Rollade

Het hoofdgerecht was een rollade gevuld met walnoten- peterseliepesto (zie het recept hieronder), citroenaardappeltjes en geglaceerde wortels met tijm en honing
Kalkoen voor kerst

Kalkoen voor kerst

Ik ga voor een rollade van kalkoen met een lekkere vulling en veenbessen erin. Voor de kalkoenrollade. Rollade van kalkoen
Wildrollade uit de oven

Wildrollade uit de oven

Een vleesthermometer meet de kerntemperatuur van de wildrollade. Dit recept voor wildrollade uit de oven mag natuurlijk niet ontbreken op Eat
Varkensvlees met rozemarijn

Varkensvlees met rozemarijn

Rol hem op en bind hem als een rollade dicht. Voeg peper en zout naar smaak toe en zet afgedekt in de oven tot een kerntemperatuur van 63°C is bereikt
Gemarineerde rollade met cranberrysaus

Gemarineerde rollade met cranberrysaus

braden tot vlees gaar is (als u een vleesthermometer hebt om de kerntemperatuur te meten. Laurierblaadjes en takjes tijm in inkepingen van rollade steken
Rollade met pistachekorst

Rollade met pistachekorst

Verdeel het mengsel over de rollade. Verwijder het netje van de rollade en snijd het vlees in de lengte in tot 2/3. Bestrijk de rollade er voor 2/3 mee. in de oven tot het vlees een kerntemperatuur van 65 °C heeft. Laat de rollade op een schaal afgedekt 10 min
Rollade

Rollade

Bestrooi de rollade met peper en zout. Keer de rollade halverwege en bedruip met bakvet, zo blijft het vlees sappig