Recepten voor indische sperziebonen

Rijst met Indische Hamlapjes en Sperziebonen

Rijst met Indische Hamlapjes en Sperziebonen

rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, gemberpoeder, serehpoeder, kaneel, ketoembar, djinten, 2 hamlapjes, 1 pot sperziebonen, 400 ml kokosmelk,. Voeg 1 uitgelekte pot sperziebonen toe. 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, gemberpoeder, serehpoeder, kaneel, ketoembar, djinten, 2 hamlapjes, 1 pot sperziebonen, 400 ml kokosmelk,
Foodblogswap: Indische viscurry

Foodblogswap: Indische viscurry

Snijd ondertussen de uiteinden van de sperziebonen af en hak de sperziebonen in stukjes. Het toeval wilde dat ik nog moest Foodblogswappen én een lekkere Indische viscurry ontdekte op de mij toegewezen blog van Great Little Kitchen
Sajoer lodeh

Sajoer lodeh

Gemengde groenten kunnen bestaan uit een combinatie van bijvoorbeeld sperziebonen, wortel, spitskool, bloemkool, prei en/of taugé
Sajoer boontjes

Sajoer boontjes

sperziebonen. sperziebonen. Een tijdje terug konden jullie via Facebook meedoen aan een winactie en gaf ik 2 keer het boek 'Indisch koken - tasty happiness' weg
Sambal goreng boontjes

Sambal goreng boontjes

Een van mijn favoriete Indische bijgerechten van de toko, sambal goreng boontjes. 500 gram boontjes (Ik heb gekozen voor snijbonen maar je kunt ook sperziebonen nemen). 500 gram boontjes (Ik heb gekozen voor snijbonen maar je kunt ook sperziebonen nemen)
De enige echte sajoer boontjes

De enige echte sajoer boontjes

Vandaag is het weer tijd voor een ware klassieker uit de Indische keuken. Maak de sperziebonen schoon. Voeg het pepertje, het limoenblaadje (djeroek poeroet) en de Indische laurier (daun salam) toe
Indonesische Rijsttafel

Indonesische Rijsttafel

De indische rijsttafel is algemeen bekend. En Indische "pedis" dus heet en scherp. De indische rijsttafel bestaat meestal uit rijst met allerlei bij gerechten
Indonesische Sajoer boontjes

Indonesische Sajoer boontjes

Wel kan je sajoer boontjes maken met sperziebonen. 500 gr sperziebonen. 500 gr sperziebonen. Uit Pauline's Keuken - Sajoer is een nat groentegerecht, dat weet ik ook pas sinds kort
Oerap Oerap

Oerap Oerap

200 gr sperziebonen. De sperziebonen en de taugé blancheren tot ze beetgaar zijn (sperziebonen ongeveer 3 minuten, taugé ongeveer 1 minuut). 200 gr sperziebonen
Makreel in pittige saus.

Makreel in pittige saus.

-)Serveer met rijst en kousenband of geblancheerde sperziebonen. Makreel in pittige saus. Geplaatst op woensdag 22 juni 2016We gaan meer vis eten, ja dit keer echt
Sajoer boontjes

Sajoer boontjes

Ik maakte deze boontjes echter op een wat meer uitgebreide manier traditioneel klaar, gezien ik toch al de halve dag in de keuken was om een heerlijke Indische rendang te maken
Sambal goreng boontjes

Sambal goreng boontjes

Tomaat wordt in de Indische/Indonesische keuken ook vaker gebruikt. Het lekkerst met verse sperziebonen maar heb je die niet kun je eventueel ook bonen uit de vriezer gebruiken
Renske’s Gado Gado

Renske’s Gado Gado

Vandaag het recept voor Indische Gado Gado, een heerlijk vegetarisch lauw-warm gerecht met heel veel groentjes
LEKKER/SIMPEL/SNEL

LEKKER/SIMPEL/SNEL

Serveer de Indische kip met de geurige rijst en bestrooi met de gebakken uitjes. Roer de bevroren sperziebonen of geblancheerde boontjes (geblancheerd is dat de boontjes een paar minuten gekookt hebben) door de kipschotel en kook ze nog 5 min