Recepten voor hoe maak je beenham klaar

5 Opgeslag
Kerstdiner hoofdgerecht: Beenham met wortels en knolselderij

Kerstdiner hoofdgerecht: Beenham met wortels en knolselderij

Toen ik dit gerecht, of deze gerechtjes maar net hoe je het ziet, voor het eerst at was ik echt verrast door mijn eigen goede kookkwaliteiten, hahaha
8 Opgeslag
GEGRATINEERDE WITLOF OVENSCHOTEL

GEGRATINEERDE WITLOF OVENSCHOTEL

6 a 7 grote stonken witlof1 à 2 pakjes kaassauspoederpakje maggie aardappelpuree voor ovenschotelszakje geraspte kaas(eventueel nog pakje gesneden hamblokjes voor de niet vegetarier)
6 Opgeslag
Knoflook aardappelpuree

Knoflook aardappelpuree

Niet puur het garen of opwarmen van producten, maar zelf ontdekken hoe je het beste naar boven kunt halen
5 Opgeslag
Gefrituurde bloemkool

Gefrituurde bloemkool

Soms eet ik daardoor ’s middags al iets van bloemkool, zodat ik hem er niet altijd lastig mee hoef te vallen
5 Opgeslag
Spiezenfeest; gloeiend lekker

Spiezenfeest; gloeiend lekker

Toch kun je erg mooi grillen op de weber met vlees dat niet doorbakken hoeft te zijn. deze laatste eten mensen vaak gortdroog, maar dat hoeft niet
4 Opgeslag
Hoofdgerecht: Varkenshaas met perziken en peper-cognac-saus #kerst15

Hoofdgerecht: Varkenshaas met perziken en peper-cognac-saus #kerst15

Ook maak je de saus klaar volgens de aanwijzingen van het zakje, daarbij voeg je nog een extra scheut cognac toe
3 Opgeslag
Geroosterde bloemkool met yoghurtsaus

Geroosterde bloemkool met yoghurtsaus

Dan pas ontdek je hoeveel smaak er eigenlijk aan de roosjes zit. Het klopte, en ik was erg verrast hoe snel de bloemkool klaar was
2 Opgeslag
Hollandse Asperges met een Witte Wijnsaus

Hollandse Asperges met een Witte Wijnsaus

Breng een grote pan water aan de kook en maak hierna eerst de saus. Als het dan eenmaal zover is, zorg dat dan je asperges van goede kwaliteit koopt en geniet er van zolang ze te verkrijgen zijn
1 Opgeslag
Asperges met zalm en hollandaisesaus

Asperges met zalm en hollandaisesaus

Hoewel, ik geef de voorkeur aan een plakje zalm in plaats van beenham. Hoewel ik inmiddels al heel wat lekkere aspergegerechten met je gedeeld heb, geniet ik het meest van het kostbare ‘witte goud’ in zijn pure eenvoud
1 Opgeslag
croque monsieur

croque monsieur

Zelfgemaakte hamburgers, gevuld stokbrood en nu dus deze Croque Monsieur. Ontstaan uit noodzaak omdat de zoons allebei hun sportclubje hadden
0 Opgeslag
Aspergesoep van schillen – 3 recepten

Aspergesoep van schillen – 3 recepten

Hoe maak je het klaar. Laat smelten en voeg dezelfde hoeveelheid bloem toe. De aspergesoep kun je puur houden of er nog meer smaak aan toe voegen
105 Opgeslag
Beenham met gebakken perzikken en peper-cognacsaus

Beenham met gebakken perzikken en peper-cognacsaus

Voor hoeveel personen is afhankelijk van de grote van je beenham. Deze beenham maak ik vaak klaar. Het orginele recept maakte mijn moeder vroeger wel eens
48 Opgeslag
Beenham met sinaasappel-honing-tijmsaus

Beenham met sinaasappel-honing-tijmsaus

Hoe maak jij graag je beenham klaar. Ik vertel graag hoe ik mijn beenham het lekkerst klaar maak in de oven, gaar maar toch lichtroze van binnen zodat de beenham heerlijk sappig blijft
21 Opgeslag
Beenham met sinaasappel-honing-tijmsaus

Beenham met sinaasappel-honing-tijmsaus

Hoe maak jij graag je beenham klaar. Ik vertel graag hoe ik mijn beenham het lekkerst klaar maak in de oven, gaar maar toch lichtroze van binnen zodat de beenham heerlijk sappig blijft
31 Opgeslag
Broodje kip en beenham

Broodje kip en beenham

Proeven hoe het smaakt eventueel meer mayonaise, ketchup en/of kurkuma toevoegen. Voor de lunch heb ik een broodje gemaakt, belegd met kip uit de oven, beenham en een zelfgemaakte sausje
0 Opgeslag
Aspergeroullade met beenham komkommer en notendressing

Aspergeroullade met beenham komkommer en notendressing

* Een notenvinaigrette maak je heel eenvoudig met dit receptje. * Als extraatje strooi je er nog wat pijnboompitten bovenop en klaar
50 Opgeslag
Gegratineerde witlof ovenschotel

Gegratineerde witlof ovenschotel

Ik heb deze schotel zonder vlees gemaakt omdat wij er een beenham bij aten maar je kunt natuurlijk gewoon voorgesneden hamblokjes aan de witlof toevoegen