Recepten voor hoe maak ik pepesan

Pepesan

Pepesan

Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd dit heel fijn. Watte, kreeg ik te horen. Want zeg eens eerlijk, wie van jullie hadden al van Pepesan gehoord
Pepesan Ikan

Pepesan Ikan

Qua smaak maakt het niet zo gek veel uit, aangezien de hitte van de lomboks je smaakpapillen toch al behoorlijk lam leggen
Pepesan (pittige makreel)

Pepesan (pittige makreel)

 Maak een dikke pasta van de.  Leg vervolgens de makreelfilet erop en maak er kleine pakketjes van. Het bericht Pepesan (pittige makreel) verscheen eerst op Lekker Tafelen
Pepesan ikan makreel

Pepesan ikan makreel

Bak de makrelen in de olie totdat ze lichtbruin zijn (ze hoeven niet gaar te zijn, want ze gaan nog de oven in), haal de gebakken makreel uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier
Ikan pepesan

Ikan pepesan

Ik heb het met gerookte makreel gemaakt maar je kunt elke vis gebruiken die je lekker vindt. Maak de makrelen schoon
Sambal bij?

Sambal bij?

Tip van de dag, trek eventueel latex handschoenen aan. Ik maak de snelste en de gemakkelijkste Indonesische Sambal oelek
Petjel met lontong

Petjel met lontong

(Ik hou er van om de tahoe op smaak te brengen met Japanse lichte sojasaus en Thaise vissaus, voeg tijdens het bakken een scheutje sojasaus en een scheutje vissaus toe

Pepesan Ikan

Serveer ze in papier en maak de pakketjes aan tafel open. Meng in een kom paprika en knoflook door de boemboe pepesan

Pépésan 1

Maak een bumbu van kemiri, rode Spaanse peper, Spaanse peper rawit, trassi en zout, fruit de bumbu, meng dan met vis en limoensap, maak pakjes en laat in de oven gaar worden

Pepesan

Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd dit heel fijn. Wrijf de stukken vis in met wat citroensap en laat dit in de koelkast 10 minuten intrekken

Pepesan Ikan (vis gerecht)

Vouw het blad met de vis dicht en maak een pakketje met tandenstokertjes. 1 el arachide olie ½ tl trassi 3 teentjes knoflook, (gehakt) 2 rode lomboks, (fijngehakt) 1 ui, fijngesneden 3 kemirinoten, geraspt zout naar smaak ⅛ blok santen 4 victoriabaarsfilets (à 125 gram) 3 blaadjes djeruk perut, (citroenblad) 4 bananenbladeren

Pepesan riport (visgerecht van verse makreel)

Maak de vis schoon of koop deze schoongemaakt bij de visboer. Maak een mengsel van de uien, knoflook, prei, peterselie, trassie, sambal en tomatenpuree of tomaat en meng dit alles goed door elkaar

Makreel pepesan

Maak de verse makreel schoon door deze te wassen, de kop eraf te halen en de ingewanden te verwijderen

Pépésan 2

Bedek de vis ermee, doe er daun salam en daun jeruk purut bij, maak pakjes en leg in de oven. Pakketjes van pisangblad (even in kokend water leggen), sluiten met touw, ijzerdraad of prikkertjes