Recepten voor hoe maak ik glucose

0 Opgeslag
Glucose , suikers en wat doet het

Glucose , suikers en wat doet het

Hoe maak je je eten klaar, hoe snel eet je het op, hoe zijn de ingrediënten bewerkt, zijn er ook vetten verwerkt in de maaltijd etc
0 Opgeslag
Hoe maak je Brandnetelgier?

Hoe maak je Brandnetelgier?

Tijdens het gistingsproces wordt glucose omgezet in zwavelverbindingen en dat ruikt. Dit is hoe ik brandnetelgier maak
35 Opgeslag
Oreo chocoladetaart zonder oven

Oreo chocoladetaart zonder oven

Ondertussen maak je de chocoladespiegel (glacage) klaar. Een bodem van Oreo koekjes met een abrikozen-mascarpone mousse
22 Opgeslag
Gezonde tussendoortjes voor onderweg naar vakantie

Gezonde tussendoortjes voor onderweg naar vakantie

Maak van een paar rijpe bananen deze overheerlijke koekjes. Mueslirepen makenKant en klare mueslirepen bevatten vaak onnodige suikers in de vorm van glucose stroop of conserveringsmiddelen om het langer houdbaar te houden
17 Opgeslag
Chocolade karamel taart á la Jeroen Goossens

Chocolade karamel taart á la Jeroen Goossens

Ik weet dus niet precies hoeveel gram noten en dergelijke wij gebruikten voor de bodem. De rest kun je in principe ook al van te voren maken zodat je op de dag van aansnijden de taart alleen nog maar in elkaar hoeft te zetten
13 Opgeslag
Food | Smoothie Power

Food | Smoothie Power

In de voedingswaardetabel kun je uitrekenen hoeveel eiwitten er per X aantal grammen in een product zitten
12 Opgeslag
Welke wraps zijn het gezondst?

Welke wraps zijn het gezondst?

Dan hoef je dit artikel niet eens te lezen. Zelf maken, iets zelf maken is natuurlijk meestal ‘gezonder’ omdat je zelf weet wat en hoeveel je ervan instopt
12 Opgeslag
Suiker en vervangers

Suiker en vervangers

Je kan wel kijken naar de mate van zoetheid en hoeveel je dan nodig hebt voor een zoete smaak. Toch vroeg ik me af hoe dit komt en wat nu precies het verschil is tussen deze voedingsmiddelen
12 Opgeslag
Chocopasta

Chocopasta

Op Njam TV kan je zien hoe Dominique Persoone deze choco maakt. Als er iets is waar ik chagrijnig van wordt is het
10 Opgeslag
Brood van WinkelGlutenvrij.nl

Brood van WinkelGlutenvrij.nl

Hoewel er in de bovenstaande broden ook aardappelzetmeel wordt gebruikt, hebben ze in dit brood tevens aardappels verwerkt
9 Opgeslag
Beste Chocolade Cupcakes

Beste Chocolade Cupcakes

Alhoewel de cupcake zijn populariteitspiek al lang is gepasseerd denk ik dat deze uitvinding, net als de spijkerbroek, nooit meer helemaal uit de mode zal raken
9 Opgeslag
Zwartewoud Taart

Zwartewoud Taart

Maak de ganache. Klop de eiwitten stijf met de helft van de suiker. Kook de room met de glucose. Klop de eidooiers met de rest van de suiker tot ruban
7 Opgeslag
1 maand suikervrij

1 maand suikervrij

En hoe ging dat dan. Maak dan één van onderstaande gerechtjes van Kokerellen die sowieso suikervrij zijn
6 Opgeslag
4x wat je lichaam je probeert te vertellen

4x wat je lichaam je probeert te vertellen

Belangrijk is om te onthouden dat je lichaam op dit soort momenten behoefte heeft aan glucose. Als het zo ver is dat je geïrriteerd je huisgenoten of collega’s afblaft, als een kip zonder kop je kleding kast leegplukt en ’s avonds uitgeblust op de bank neerploft, doorgedraaid en te moe om iets te doen, dan heeft je lijf waarschijnlijk behoefte aan zout
6 Opgeslag
Soep van Aardperen met Mosterd

Soep van Aardperen met Mosterd

Ik had er nog nooit van gehoord en was aangenaam verrast door de smaak die inderdaad lijkt op artisjokken
6 Opgeslag
Gingerbread koekjes

Gingerbread koekjes

Hoe maak je het. Zo bevat yacónsiroop een flinke hoeveelheid prebiotica (prebiotica is een verzamelnaam voor onverteerbare koolhydraten en voedingsvezels, ze zijn belangrijk voor gezonde darmen), vitamine A en C, eiwitten en grote hoeveelheden antioxidanten (antioxidanten beschermen tegen de effecten van vrije radicalen die cellen en weefselstructuren beschadigen)
5 Opgeslag
Sorbet van aalbessen

Sorbet van aalbessen

Hoe maak je het. Ik maakte nog nooit sorbet. Sorbet van aalbessen, intens van smaak & fluweelzacht. Glucose voorkomt het kristalliseren van de suiker en zorgt voor smeuïgheid