Recepten voor hindoestaanse gerechten

Kip met kerrie

Kip met kerrie

500 gram kipfilet in blokjes 2 preien in ringetjes gesneden 10 worteltjes of 1 kleine winterwortel in stukjes 1 doosje champignons grof gesneden half blikje kokosmelk 2 eetlepels kerrie (Madras of Hindoestaanse) 1 theelepel bouillonpoeder 1 scheut gembersiroop 1 gemberbolletje heel fijn gesneden 1 scheut ketjap manis 3 eetlepels kokosrasp handje grote (gewelde) rozijnen doosje sojaroom pandanrijststukjes banaan of ananas Bereiding
6 0
Roti  met kipfilet

Roti met kipfilet

450 gram kipfilet, 500 gram aardappels (vastkokend), 400 gram sperziebonen (of kouseband), 1 rode paprika, 1 rode peper, 1 grote ui, 1 teen knoflook, 2-4 hardgekookte eieren, 1 liter sterke kippenbouillon, 2 eetlepels gele hindoestaanse kerrie massala (toko), blikje tomatenpuree, 2 eetlepels medium sojasaus en natuurijk 4 roti-platen
6 0
paneertikka op een stokje

paneertikka op een stokje

Ik koop mijn paneer bij de natuurvoedingswinkel of bij een Hindoestaanse toko bij mij in de buurt. Zachte voor toetjes en zoetwaren, harde om in gerechten te verwerken zoals in paneer tikka
1 0