Recepten voor hapje met witloof

1 Opgeslag

Hapje op een stokje

Omdat je nooit genoeg ideetjes voor hapjes kan hebben, deel ik het recept graag met jullie. Met een goede gezondheid, inspirerende mensen om je heen en natuurlijk veel kookplezier en wat kaboutertjes in de keuken die de afwas doen
1 Opgeslag

Hapje : witloofsoepje met Camembert

De groenten grof snijden en aan stoven in een beetje boter , kruiden met peper en de mosterd. 2 pijlen witloof 2 sjalotten 1 aardappel 1 stengel wit van de prei 500 ml fijne kruiden bouillon 2 kerstomaatjes stukjes camembert fijn gesneden bieslook boter gemalen peper een koffie lepel mosterd
0 Opgeslag

Hapje: witloofsoepje met parmaham

Serveer zeer warm en werk af met fijn gesneden witloof en parmaham. 1 pijl witloof een halve rode ajuin een stukje wit van porei 400 ml groentenbouillon peper Afwerking. 1 blaadje witloof zeer fijn gesneden, 1 schijf gedroogde parmaham ( gedroogd onder de grill ) boter
0 Opgeslag

Scampi’s met witloof, honing, peterselie en walnoten

Een heerlijk hapje…als je de ingrediënten verdubbelt, kan je het ook als voorgerecht serveren…. 12 scampi’s, 2 stronken witloof, 2 theelepels honing, verse peterselie, 4 walnoten, knoflook, roomboter. 2) Het witloof wassen, halveren, de harde kern verwijderen en fijnsnijden. 5) In een pan een beetje roomboter verhitten, het witloof toevoegen en laten stoven. 6) Ondertussen in een andere pan een beetje roomboter verhitten, de geperste knoflook, even stoven daarna de scampi’s toevoegen, kruiden met versgemalen peper en zout. 7) Als het witloof gaar is, 2 theelepels honing toevoegen en mengen. 8) Het witloof serveren met de gebakken scampi’s, afwerken met verse peterselie en walnoten (in stukjes). Scampi’s met witloof en geroosterde hazelnoten 4 pers. 2 stronken witloof
Zoeksuggesties en paginas