Recepten voor gist voor cake

7 Opgeslag
Hartige taart/cake met courgette en rozemarijn (van Liesbeth)

Hartige taart/cake met courgette en rozemarijn (van Liesbeth)

in het boek wordt het “brood” genoemd, maar omdat er geen gist in wordt verwerkt, noem ik het cake. Spatel voorzichtig door elkaar
6 Opgeslag
Cake met dadels en gedroogde vijgen

Cake met dadels en gedroogde vijgen

Voeg er de bloem en de gist aan toe. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de cake 50 minuten in het midden van de oven. 250 gram bloem 1/2 zakje gedroogde gist 150 gram fijne suiker 180 gram gezouten, zachte boter 2 eieren 80 gram ontpitte dadels 80 gram gedroogde vijgen 2 dl
4 Opgeslag
Hartige cake met rucola en Pecorino Romano

Hartige cake met rucola en Pecorino Romano

Door de titel werd ik op het verkeerde been gezet, want bij brood stel ik mij altijd recepten met gist erin voor
0 Opgeslag
Chocolade cake recept – Drie geweldige wijn- & chocoladecombinaties

Chocolade cake recept – Drie geweldige wijn- & chocoladecombinaties

Dit komt doordat het bereidingsproces van wijn en chocolade op elkaar lijkt en bij beide hetzelfde type gist wordt gebruikt
0 Opgeslag
Cake met mosterd

Cake met mosterd

Meng in een slakom de bloem, eieren, mosterd, margarine, water en gist, voeg daarna de hesp, peterselie, gekonfijte tomaten, geraspte kaas en een mespuntje maïzena toe, meng alles
20 Opgeslag
Glutenvrij brood (zonder gist)

Glutenvrij brood (zonder gist)

Gist zorgt ervoor dat een brood rijst en lekker luchtig wordt. Liefst eet ik als ontbijt of lunch iets anders, havermout, een goed gevulde salade of soep bijvoorbeeld
7 Opgeslag
Candida dieet veilige cake

Candida dieet veilige cake

Denk daarbij aan suiker, gist, bloem, maar ook bieten en fruit, boter. De jongedame voor wie ik de cakejes heb gebakken vond ze gelukkig wel lekker, maar zij krijgt dan ook al een tijdje niets lekkers te snoepen
0 Opgeslag
Wordt je eigen bakker: sandwichekes maken, piece of cake!

Wordt je eigen bakker: sandwichekes maken, piece of cake!

Meng de bloem met het ei, de melk, het gist en de suiker. Na het rijzen, strijk je de bovenkant van je sandwiches voorzichtig in met een losgeklopt ei (doreren)
0 Opgeslag
Cranberry Kaneel Brood/Cake

Cranberry Kaneel Brood/Cake

Zo heb ik bijvoorbeeld de dosis suiker verminderd en de hoeveelheid gist gehalveerd. Voeg aan de melk-gistoplossing het ei, de olie en vanille toe en roer het om
171 Opgeslag
Luchtige donuts

Luchtige donuts

Je lost de gist op in een klein kommetje met een klein beetje water en klein beetje suiker en laat dit even appart oplossen
97 Opgeslag
Ensaimadas - Spaanse opgerolde zoete broodjes

Ensaimadas - Spaanse opgerolde zoete broodjes

Verdeel de suiker over de randen en doe de gist in de kuil. Nam me daarna steeds voor om ze zelf eens te maken, maar de meeste recepten die ik vond beschreven een rijstijd van een nacht
88 Opgeslag
Vanille roomvlaai

Vanille roomvlaai

Voor het vlaai deeg laat je de gist even staan in de lauwe melk. De bodem van een vlaai is met gistdeeg, dit moet natuurlijk rijzen
84 Opgeslag
Hét klassieke wafelrecept

Hét klassieke wafelrecept

Laat de gist in het lauwe water, in een grote kom oplossen. Het zijn niet die typische suikerwafels uit de winkel (voor dit soort wafels raad ik je aan tussen mijn andere wafel-recepten te kijken, hier zal binnen enkele weken ook het recept voor typische Luikse suikerwafels tussen staan
67 Opgeslag
Fartons - Zoete broodjes uit Valencia

Fartons - Zoete broodjes uit Valencia

Meng bloem met gist en suiker. Melk voor het bestrijken. Dit recept is voor 16 broodjes van ongeveer 20 cm lang. 1 zakje instantgist. Verwarm dan de oven voor op 220 graden (hetelucht 200). 1 zakje instantgist
38 Opgeslag
Sfenj - Marokkaanse donuts

Sfenj - Marokkaanse donuts

Meng de gist met een beetje lauwwarm water en roer goed. Meng bloem met zout en doe het gistmengsel erbij
98 Opgeslag
De gedecoreerde Zwitserse cakerol

De gedecoreerde Zwitserse cakerol

En wat het ene moment in het recept gist is moet later bakpoeder zijn. Dit geldt echter niet voor de cakerolset van Lékué, een groot deel van siliconen (platinum) collectie van Lékué is BPA-vrij
80 Opgeslag
Nr. 4 van het 1e jaar Francesca Kookt: Surinaamse feesttaart 'Fiadoe' (re-post)

Nr. 4 van het 1e jaar Francesca Kookt: Surinaamse feesttaart 'Fiadoe' (re-post)

Roer daarna het gist/melk mengsel en de eieren door elkaar. Onderstaand recept is een re-post van het recept voor 'Fiadoe'
39 Opgeslag
Paleo brood – Noten en eivrij

Paleo brood – Noten en eivrij

En het is nu juist het gebruik van deze gist die een typische broodsmaak geeft zodat dit Paleo brood niet naar een cake smaakt