Recepten voor couscous met griekse yoghurt

Recept: Griekse Kip met Couscous

Recept: Griekse Kip met Couscous

Lekker licht door de couscous, fris door de yoghurt en smaakvol door de verse kruiden. Schep de kip erboven op, verkruimel de fetakaas over het geheel en serveer met de yoghurtsaus
Griekse couscous met kip

Griekse couscous met kip

Meng de pulp met de yoghurt. Pers het teentje knoflook uit over de yoghurt. Doe de couscous erbij en sluit af met een deksel
Citroen couscous met kalfsworstjes

Citroen couscous met kalfsworstjes

Meng ondertussen de yoghurt met de bieslook, het gerookte paprikapoeder en wat vers gemalen peper. Zet een grote kom klaar met de couscous en doe de eetlepel olijfolie, het sap van een halve citroen en een snuf peper en zout erbij
Zomerse couscous salade

Zomerse couscous salade

De komende dagen wordt het eindelijk weer zomers weer, en om jullie vast in de stemming te brengen heb ik een lekker zomerse couscous salade bomvol met garnaaltjes, paprika, avocado, peterselie en nog veull meer
Bloemkool couscous

Bloemkool couscous

Helaas moest ik alles verpesten met een overdaad aan gegrilde paprika. Griekse yoghurt. ← Griekse wraps. Stamp de hazelnoten klein en meng ook deze door de couscous
Griekse wraps

Griekse wraps

Rasp ondertussen de komkommer en meng dit met de Griekse yoghurt, komijnzaad, peper en zout. Meng de kipfilet met kaneel, wat komijnzaad en olijfolie
KROKANTE KIP MET COUSCOUS EN MANGO CHUTNEY

KROKANTE KIP MET COUSCOUS EN MANGO CHUTNEY

Op het eerste bordje schep je wat yoghurt, op smaak gebracht met peper en zout. Hiervoor heb je enkel wat yoghurt nodig en fijngemaakte cornflakes of panko die de kip super crispy maken
Salade met couscous

Salade met couscous

Serveer met een saus van Griekse of Bulgaarse yoghurt met munt. Couscous en fijne bulgur hoef je alleen maar met heet water te overgieten en een tijdje te laten wellen, of een minuut te koken
Geroosterde aubergines met yoghurt en granaatappel

Geroosterde aubergines met yoghurt en granaatappel

) maar ook als hoofdgerecht en er bijvoorbeeld couscous of plat/naan brood erbij serveren. Geïnspireerd op de kookboeken van Yotam Ottolenghi maakte ik deze overheerlijke geroosterde aubergines met een frisse yoghurt-citroen-za'atar saus, gegarneerd met frisse granaatappelpitjes, pijnboompitten en verse basilicum