Recepten voor chinese visrecepten

India kookboek van Pushpesh Pant

India kookboek van Pushpesh Pant

De harsbrokken heb ik (nog) niet gevonden in een Nederlandse winkel, maar de poedervorm wordt (ook wel onder de Chinese naam hing ) in de toko’s verkocht
8 Nieuwe producten getest

8 Nieuwe producten getest

Lee Kum Kee (foto boven) – We hebben dan wel Chinese restaurants, maar in de praktijk zijn die eerder Indonesisch dan Chinees

Oosterse zalmfilet van de grill

Kook de Chinese eiermie beetgaar volgens de aanwijzigen op het pak. 250 gram Chinese eiermie. Wrijf de stukken zalm in met 1-2 eetlepels limoensap, gemberpoeder en royaal zwarte peper en bestrijk ze met ½ eetlepels roerbakolie

Scholfilet met kerrieroom uit de oven

Serveer met een salade van Chinese kool. Chinese koolsalade. snijd een halve Chinese kool in dunne reepjes en meng ze met partjes sinaasappel en een dressing van sinaasappelsap, mosterd en olijfolie

Lekkerbek met zoetzure ananassaus

Lekker met mie en Chinese kool. Verwarm de oven voor op 160°C. Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op een bakplaat en laat ze in de oven onafgedekt in 15 minuten warm worden

Zalm teriyaki

Snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Schep de Chinese kool en de rettich er voorzichtig door. halve Chinese kool

Geurige zeewolf met gembersalsa

2 eetlepels Chinese vijfkruidenpoeder. Doe de zeekraal in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat de zeekraal uitlekken en afkoelen tot lauw

Piramidebroodje met haring

2 eetlepels lichte sojasaus (Chinese of Japanse sojasaus). Snijd de haringen schuin in repen van 2 cm breed

Zalmfilet in teriyakisaus

Lekker met (sushi)rijst en een salade van Chinese kool en rettich. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmfilets in ongeveer 3 minuten lichtbruin, keer ze halverwege