Recepten voor champignons met peterselie en knoflook

Knoflook champignons

Knoflook champignons

Niet onder de kraan maar borstel ze schoon of snijd met een mesje de lelijke plekjes eraf. Als ze klaar zijn voeg je lekker veel fijngesneden peterselie en zout en peper naar smaak toe
Champignons in knoflook roomsaus

Champignons in knoflook roomsaus

Gebakken champignons afgewerkt in de oven met een romige knoflook saus. Allereerst snijd je de knoflook in fijne stukjes en hak je de peterselie ook fijn
Champignons in het groen

Champignons in het groen

Zo laten ze geen vocht los. Verhit 1 el olie in de koekenpan, goed heet ( je kunt hiervoor zoals ik ook een el arachide olie gebruiken) Bak de champignons enkele minuten maar niet te lang. 250 gram biologische champignons 3 of 4 el aromatische olijfolie 1 flinke teen verse knoflook 1 flinke el heel fijn gehakte peterselie peper en zout uit de molen
Champignons in sherry-roomsaus

Champignons in sherry-roomsaus

Serveer ze met knapperig donkerbruin stokbrood of geroosterd brood met roomboter. Verhit wat boter of olie in een grote koekenpan Doe de champignons, ui en knoflook tegelijk in de pan en laat even bakken
Gemarineerde champignons

Gemarineerde champignons

Lekker met stokbrood en sla en nog wat verse peterselie of bieslook erover. Deze zijn netjes stuk voor stuk een beetje schoongeveegd met een keukenpapiertje
Goddelijke gevulde champignons

Goddelijke gevulde champignons

Je kan de champignons het beste gewoon met je handen vullen. Ik heb het eerst ‘netjes’ geprobeerd met twee lepels, maar dat was (voor mij) een lastig klusje
Champignon soep

Champignon soep

Snijd dan de champignons in plakjes. Hij noemt dit zelfs de lekkerste soep ooit en dan met maar weinig ingrediënten
Champignons uit de oven

Champignons uit de oven

Haal de schaaltjes uit de oven, bestrooi de champignons met de peterselie en serveer met het stokbrood
Champignon ragout

Champignon ragout

Voeg champignons en peterselie aan de ragout toe. Bak de champignons in een paar minuten goudbruin en voeg de knoflook en sjalotjes toe en bak deze een minuut mee
Champignons in knoflookkruidenolie

Champignons in knoflookkruidenolie

Maak eerst de knoflook-kruidenolie door alle ingrediënten te mengen met de olijfolie. Bestrooi met vers geraspte kaas en laat onder de grill licht kleuren