Recepten voor casselerrib bakken

Zuurkool uit de Elzas (de zoveelste variatie)

De casselerrib bakken in flink ganzenvet (om een "jus" over te houden voor bij de aardappels). 1000 g zuurkool, goed spoelen en daarna goed uitgeknepen 3 eetlepels ganzenvet 150 gram pancetta in kleine blokjes 3 grote uien, gesnipperd 4 teentjes knoflook, fijn gesnipperd 2 laurierblaadjes 1 eetlepel jeneverbessen, gekneusd 1 theelepel witte peperkorrels, gekneusd 5 cc korianderzaad 5 cc komijnzaad 3 kruidnagels, gekneusd 1 eetlepel honing 2 borrelglaasjes Kirsch (of *Zybärtle, enz) 250 - 300 cc Rieslingwijn 8 kleine chipolata worstjes 1 slagersrookworst 4 plakken casselerrib van 1 cm dik 1000 g aardappelen potjes mosterd Zybärtle = Een destilleerproduct uit Baden (Schwarzwald) van de wilde pruim, terwijl Kirsch gemaakt wordt van een bepaald soort kersen
2 0