Recepten voor boontjes wokken

1 Opgeslag
Hartige kruidige rijst met pittige boontjes

Hartige kruidige rijst met pittige boontjes

Als je dit gedaan hebt kun je de rijst lekker mee wokken. Zodat je de wok kunt gebruiken voor de boontjes
6 Opgeslag
Rundergehakt met sperziebonen en cashewnoten

Rundergehakt met sperziebonen en cashewnoten

De boontjes in de wok bij het gehakt doen en wokken. De boontjes afhalen, wassen en in tweeën breken. De boontjes moeten knapperig blijven
4 Opgeslag
Biefstukpuntjes met wokgroentjes en cashewnoten

Biefstukpuntjes met wokgroentjes en cashewnoten

Voeg de boontjes eraan toe en de oestersaus. Wat ben ik gek op wokken. Breng een pan met water aan de kook en kook de boontjes 3 minuten voor
4 Opgeslag
Sperziebonen in ketjapsaus: Boentjies ketjap

Sperziebonen in ketjapsaus: Boentjies ketjap

Ze mogen niet te zacht zijn daar je ze nog zult wokken. Laat alles 2 a 3 minuten koken of tot de boontjes naar je smaak gaar zijn
1 Opgeslag
Maaltijden voorbereiden in het weekend (mealprepping)

Maaltijden voorbereiden in het weekend (mealprepping)

gerookte kip of kalkoen, gerookte zalm, feta, rauwe groentes, asperges, boontjes, pompoen, rijst, quinoa en kikkererwten
0 Opgeslag
Zeetongrolletje op een pallet van groentjes

Zeetongrolletje op een pallet van groentjes

spruiten,boontjes en kerstomaten halveren. In de wokpan een beetje olijfolie verhitten en alles beetgaar wokken met curry poeder en een beetje verse dille
0 Opgeslag
Technieken: Warme bereidingstechnieken deel 1

Technieken: Warme bereidingstechnieken deel 1

Veel groene groenten als peultjes, boontjes en spinazie bevatten deze zuren. Wokken. Wokken is een à la minute bereiding
3 Opgeslag
Sajoer boontjes met pittige gehaktballetjes

Sajoer boontjes met pittige gehaktballetjes

Eenpansgerechten en Wokken. 2 uien 500 g gehakt Conimex Sambal Brandal 1 eetlepel Conimex Ketjap Manis Conimex Wok Olie 500 g gebroken sperziebonen 1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Boontjes 400 g (pandan) rijst. Voeg een scheutje olie toe en wok de boontjes en de halve uienringen 2 minuten. Schep de sajoer boontjes en de rijst op 4 borden. Lekker anders kan ook Vervang 100 g boontjes door 150 g schoongemaakte champignons. 1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Boontjes. 100 g boontjes door
2 Opgeslag
Chinese zoetzuur gehaktballetjes met mie en boontjes

Chinese zoetzuur gehaktballetjes met mie en boontjes

Eenpansgerechten en Wokken. Maak de boontjes schoon, verwijder de uiteinden. Kook de boontjes in ruim kokend water met een scheutje ketjap in 10-15 minuten gaar. Schep de boontjes, de mie en daarop de gehaktballetjes op 4 borden
1 Opgeslag
Zoete soja-varkenshaas met paprika en boontjes

Zoete soja-varkenshaas met paprika en boontjes

Eenpansgerechten en Wokken. Maak ondertussen de boontjes schoon, verwijder de uiteinden. Kook de boontjes in ruim kokend water (met wat zout of ketjap) 5 minuten gaar. Voeg de paprika en boontjes toe en wok die 3 minuten mee. Schep de rijst en de zoete soja-varkenshaas met paprika en boontjes op 4 borden
0 Opgeslag
Gehakt met boontjes cashew noten en rijst

Gehakt met boontjes cashew noten en rijst

De boontjes toevoegen en roerend wokken. De Sajoer boontjesboemboe kan vervangen worden door Indische kruiden, zoals laos, ketoembar etc
58 Opgeslag
Sperziebonen met knoflook & pijnboompitten

Sperziebonen met knoflook & pijnboompitten

Ik wilde eens wat anders proberen met de boontjes om ze wat meer smaak te geven. Je kan ze wokken, maar ook zijn ze lekker in curry of een ovenschotel
9 Opgeslag
Hoe te eten – met jonge kinderen aan tafel

Hoe te eten – met jonge kinderen aan tafel

En reken maar dat de kinderen eerder geneigd zijn om de boontjes te eten die ze zelf hebben verzorgd en geplukt, dan de bonen die vanuit de supermarkt op hun bord belandden
3 Opgeslag
The Basics #7 Groente bereiden

The Basics #7 Groente bereiden

Groentes die vaak gekookt worden zijn broccoli, bloemkool, spruitjes bieten, wortelen en boontjes. Wokken of Roerbakken
1 Opgeslag
Curry- en familytime

Curry- en familytime

de blokjes zoete aardappel, de boontjes, de linzen en de stukjes kip. Na vijf minuten wokken, gooi je de kokosmelk erbij en kruid je het geheel
0 Opgeslag
Rode viscurry met limoenboontjes en basmati rijst

Rode viscurry met limoenboontjes en basmati rijst

1 eetlepel vloeibaar voor wokken in de wok, wacht tot de grootste belletjes verdwijnen en roerbak hierin de boontjes met de limoenrasp ca. Verdeel de warme rijst, de limoenboontjes en de viscurry over 4 grote borden