Recepten voor asperges

Asperges sorbetijs met frambozen

Asperges sorbetijs met frambozen

Geschilde asperges stukken 15 minuten koken. 1 kg asperges 400 gram suiker 1 dl zoete dessertwijn 12 gram gelatine Zestes van 1,5 citroen Sap van 1,5 citroen 3,5 dl slagroom 4 doosjes frambozen munt kletskoppen Halve liter slagroom met 50 suiker opkloppen vermengd met 150 cc frambozencoulis
Groene asperges met gepocheerd ei

Groene asperges met gepocheerd ei

Deze groene asperges met een gepocheerd eitje en makreel horen absoluut in het rijtje thuis. De groene asperges hebben in tegenstelling tot de witte asperges, wel zonlicht gezien
Asperges in papillot van gerookte ham

Asperges in papillot van gerookte ham

Stoom de gekuiste asperges gedurende 20 minuten. Verdeel de asperges in 2 parten en rol deze in de zwarte woud ham, leg op de alu folie, maak een schuitje en verdeel de saus over de pakketjes, sluit deze volledig en zet ze in een voorverwarmde oven van 220° gedurende 15 minuten. asperges 1 sjalot 2 el
Asperges, het Witte Goud

Asperges, het Witte Goud

Het recept voor Asperges à la Flamande, zoals de klassieke bereidingswijze met Ham, Ei en Botersaus heet, kan je nauwelijks een recept noemen
Quinoa, asperges en zalm.

Quinoa, asperges en zalm.

Quinoa, asperges en zalm. De asperges. En je kan alle kanten op, de quinoa kan door rijst worden vervangen of de asperges (buiten het seizoen) door bijvoorbeeld courgette
Asperges met kwarteleitjes

Asperges met kwarteleitjes

Groene asperges, gerookte ham en kwarteleitjes, zo simpel is het. groene asperges. Zet een grote pan met een laagje water op het vuur voor de asperges en een kleinere pan voor de kwarteleitjes
Asperges

Asperges

Helaas is het aspergeseizoen alweer bijna voorbij, maar toch nog een blog om je te inspireren deze gezonde groente nog even lekker te eten
Asperges met sinaasappelsaus

Asperges met sinaasappelsaus

Bovendien is het in tegenstelling tot vele aspergesauzen een relatief “slanke” saus, zonder gebruik van boter en/of room
Asperges met ei, ham en botersaus

Asperges met ei, ham en botersaus

Was en schil de asperges vanaf een paar centimeter vanaf de kop tot onderaan. Zet een ruime pan met water op waar de asperges plat in kunnen liggen
Witte asperges met zalm en ei

Witte asperges met zalm en ei

Ben jij meer van de groene asperges of de witte asperges. De groene asperges zijn knapperig en nootachtig en de witte juist zacht en delicaat