Recepten voor asperges

47 Opgeslag
Asperges met ham, ei en botersaus

Asperges met ham, ei en botersaus

Officieel begint het aspergeseizoen pas op de tweede donderdag van april, maar ik zag ze afgelopen week al in de winkel liggen en ik kon het niet laten… ik kreeg zo’n zin in klassieke asperges met ham en ei
34 Opgeslag
Asperges met gebakken zalm.

Asperges met gebakken zalm.

Asperges met gebakken zalm. Asperges. Het witte goud of de heerlijke groene asperges. Zoals in deze quinoa-aspergesalade of in mijn asperge-zalmtaart
26 Opgeslag
Witte asperges met boterjus, beenham en eitjes

Witte asperges met boterjus, beenham en eitjes

Witte asperges met boterjus, beenham en gekookte eitjes, simpeler kan bijna niet. De laatste jaren heb ik al zoveel verschillende recepten met witte asperges gemaakt en gegeten
24 Opgeslag
Asperges met zalm en knoflook-dillesaus

Asperges met zalm en knoflook-dillesaus

De meeste recepten met asperges zijn vaak met ham en/of kaas, en met eieren. De asperges heb ik simpel geroosterd, en geserveerd met een eenvoudige op de huid gebakken zalmfilet
22 Opgeslag
Witte asperges met ham, ei en snelle hollandaisesaus

Witte asperges met ham, ei en snelle hollandaisesaus

Het aspergeseizoen komt eraan. Vaak moeten we dan toch nog wel twee maanden wachten tot er ook echt asperges van Hollandse bodem te krijgen zijn
20 Opgeslag
Asperges met kip in champignonsaus

Asperges met kip in champignonsaus

De traditie wil dat de laatste asperges geoogst worden met het hoogfeest van de heilige Johannes de Doper
20 Opgeslag
Asperges met beenham en kruidendressing

Asperges met beenham en kruidendressing

Asperges. We hadden er samen met mijn moeder zoveel uit Limburg meegenomen dat ik eventjes een poosje geen asperges kon zien
19 Opgeslag
Asperges met zalm en bladerdeeg

Asperges met zalm en bladerdeeg

Aan asperges moest ik in het begin een beetje wennen. Ik vond dat de asperges een vreemde textuur hadden en ik kon de smaak niet echt thuisbrengen
16 Opgeslag
Asperges met gerookte zalm, een smaakvol voorafje

Asperges met gerookte zalm, een smaakvol voorafje

Asperges met gerookte zalm, een smaakvol voorafje – Op buffetten vind je vaak asperges uit een pot of blik gerold in een plakje ham
15 Opgeslag
Asperges koken en eten met een zelfgemaakte saus

Asperges koken en eten met een zelfgemaakte saus

Mmm… Het water loopt me altijd in mijn mond als ik alleen maar aan asperges denk. Mocht je nog nooit asperges hebben gegeten, probeer het dan gewoon eens
15 Opgeslag
groene asperges uit de oven

groene asperges uit de oven

Ik ben niet zo'n fan van asperges maar dit recept. Ik moet ook bekennen dat de vorige keren dat ik een poging deed om asperges klaar te maken, dit nooit echt goed gelukt was
13 Opgeslag
Ovenschotel asperges met ham en spinazie

Ovenschotel asperges met ham en spinazie

Daarom heb ik vandaag een lekker inspiratiereceptje voor jullie, een ovenschotel met asperges. Dit is dé tijd om asperges te eten
12 Opgeslag
Groene asperges met krokante serranoham

Groene asperges met krokante serranoham

Mijn recept voor groene asperges met krokante serranoham. Of wanneer je van die hele kleine groene asperges hebt als borrelhapje
12 Opgeslag
Asperges met pasta en coquilles

Asperges met pasta en coquilles

Schil de asperges met een dunschiller en snijd de kontjes eraf. Breng in een hoge pan water aan de kook met een snuf zout en een klontje boter en voeg hier de asperges aan toe
10 Opgeslag
gegrilde asperges met serrano ham, ei en peterselie-botersaus

gegrilde asperges met serrano ham, ei en peterselie-botersaus

Het aspergeseizoen is alweer eventjes begonnen en ik zie op allerlei blogs en sites de recepten met het ‘witte goud’ weer geplaatst worden
9 Opgeslag
Asperges met ham en ei

Asperges met ham en ei

Laat de asperges vervolgens uitlekken in een vergiet. Leg de asperges naast elkaar in een schaal, leg de kopjes allemaal aan één kant en schenk er een beetje botersaus over
8 Opgeslag
Witte asperges met zalm en ei

Witte asperges met zalm en ei

Ben jij meer van de groene asperges of de witte asperges. De groene asperges zijn knapperig en nootachtig en de witte juist zacht en delicaat