Koolhydraatarme pizza met wortel&erwten spread
Alex Neijnens
Alex Neijnens

Koolhydraatarme pizza met wortel&erwten spread

  • Geef dit recept een waardering!
  • Jouw waardering
Algemene waardering 0 (0 waarderingen)
41

Ingrediënten

  • Voor vier mini pizza's
  •  
  • Pizzabodem
  • 85 gram amandelmeel
  • 160 ml water
  • zout
  •  
  • Spread
  • 3 wortels
  • 200 gram erwten
  • koriander & peterselie
  • peper & zout
  •  
  • Topping
  • 1 venkel
  • 1/2 courgette
  • chili poeder

Instructies

    1. Verwarm de oven op 200 graden

    2. Kook de wortels en de erwten

    3. Meng de amandelmeel met het water en strooi er een studie zout doorheen

    4. Leg bakpapier op het rooster en verdeel het beslag op het bakpapier. Smeer het uit tot een ronde pizzabodem (niet te dun, anders breekt het later bij het omdraaien van de pizzabodem). Zet ze in de oven iets boven het midden voor 10 a 15 minuten

    5. Pureer de wortels en de erwten. Kruid de spread met koriander, peterselie, peper en zout

    6. Grill/bak de courgette plakken en snij de venkel in stukjes

    7. Draai de pizzabodems om met een spatel en zet ze terug in de oven voor 5 a 10 minuten.

    8. Haal de pizzabodems uit de oven. Smeer de spread op de bodems en bekleed het met de courgette en venkel

    9. Zet het terug in de oven voor 5 minuten.

    Smakelijk eten!

Opmerkingen

Inloggen of Registreren om een commentaar te schrijven.

Schrijf een commentaar...