petra.meeuwissen
vis

vis

  • 42 Recepten
Tonijnsteak met Pistachekorst en wasabi-mayonaise

Tonijnsteak met Pistachekorst en wasabi-mayonaise

Zo magisch als kerst vroeger was. Lichtjes, liedjes, liefde, lekker eten EN de kerstman. Dat laatste bleek een grote voor-de-gek-houderij, een onderonsje van ons volwassenen, net als Sinterklaas, de Paashaas, de Tandenfee
Oosterse kabeljauw uit de oven

Oosterse kabeljauw uit de oven

Een stukje vis in een simpele zelfgemaakte marinade ongeveer een kwartiertje in de oven schuiven en ondertussen nog wat lekkere groenten voor erbij maken
Gevulde sardines op Siciliaanse wijze

Gevulde sardines op Siciliaanse wijze

Ontzout ansjovis onder stromend water. Doe de paneermeel in een kom, voeg de uitgelekte rozijnen en gedroogde, gehakte ansjovis toe samen met de peterselie en, tot slot de pijnboompitten
Jambalaya met zeevruchten

Jambalaya met zeevruchten

Een eenvoudige versie van een heerlijk zomers gerecht met rijst in een licht picante tomatensaus met venkel
Tomaat-garnaal met espuma van kreeft

Tomaat-garnaal met espuma van kreeft

Ik zei het gisteren al, binnenkort visite en die wil ik ontvangen in stijl. Ik zei het gisteren al, binnenkort visite en die wil ik ontvangen in stijl
Tonijntartaar met wasabi en pittige kletskopjes

Tonijntartaar met wasabi en pittige kletskopjes

Posted on 13 12 2016 | 0 comments. Tonijntartaar met wasabi en pittige kletskopjes. Dit heerlijke voorgerecht is het eerste recept uit het culinaire Kerstmenu van Jessie’s Cuisine van deze week
Sashimi Salade (zalm)

Sashimi Salade (zalm)

Als je bij een goede viszaak een goede kwaliteit zalm voor sushi vraagt is de versheid gegarandeerd. Super gezond en echt licht, deze heerlijke salade ziet er mooi uit en smaakt geweldig
Kleine paëlla op saffraanbouillon

Kleine paëlla op saffraanbouillon

Inktvisringen. Stoom de vissoorten correct en houd ze warm. Leg de vissoorten elegant erlangs met de resterende groentjes en schep wat bouillabaise rondom
Groentetaartje met zeebaars

Groentetaartje met zeebaars

Het oorspronkelijke recept was met zeebarbeel, maar bij gebrek aan dit rode visje, raadde Ilse D'hooge van de viswinkel C-Food Meersschaut in Lochristi en dè vismadam van Libelle mij aan om die te vervangen door zeebaars
Duivels lekkere scampi's

Duivels lekkere scampi's

Belofte maakt schuld. Niet alleen zoets op deze blog, maar ook hartige dinges. Verdraaid hartig zijn de duivelse scampi's uit de Libelle Lekker van vorige maand
Kabeljauw ovenschotel

Kabeljauw ovenschotel

Haal de vis met een schuimspaan uit het water en laat afkoelen en snijd in kleine stukjes. Vet een ovenschaal in en schep het visgehakt er in